Strijd in degradatiepoule ligt weer helemaal open

12 Mar 2018 - Eline Draaisma
© Wim Simons

De overwinning van Peelpush op FAST heeft ervoor gezorgd dat de strijd in de degradatiepoule weer helemaal open ligt. FAST bezet nog wel de eerste plaats, maar Peelpush en Weert hebben slechts een kleine achterstand. Met voor alledrie de teams nog twee wedstrijden te gaan kan het nog alle kanten op. 

Het thuisvoordeel is tot nu toe een doorslaggevende factor, want de drie teams wonnen allen hun thuiswedstrijd en verloren hun uitwedstrijd. In set één leek FAST op de setwinst af te stevenen met een 20-22 voorsprong. Peelpush scoorde echter vijf punten op rij en greep de eerste set. De tweede set gaf een omgekeerd spelbeeld. De thuisploeg zette FAST al snel op een 15-10 achterstand, maar met goed serverend werk speelde FAST zichzelf terug in de wedstrijd en greep de tweede set via 20-25. Peelpush had vervolgens het beter van het spel en kon via 25-18 en 25-20 de winst veiligstellen. Vooral aanvallend scoorde Peelpush meer punten, Noa Klerkx leidde haar team met 20 scores (waarvan 19 uit haar aanval). 

Komende zaterdag 17 maart speelt VC Weert thuis tegen FAST, Peelpush heeft twee weken vrij voordat ze op zondag 25 maart de uitwedstrijd tegen FAST spelen. De stand is nu als volgt: FAST (2-5), Peelpush (2-4) en Weert (2-3). 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.