Sneek in vijf sets langs Eurosped

11 Mar 2018 - Eline Draaisma
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

VC Sneek heeft vandaag, in de wedstrijd tegen Eurosped, goede zaken gedaan in de strijd om een finaleplek. De Friese dames, voor het eerst onder leiding van nieuwe hoofdcoach Abe Meininger, versloegen de thuisploeg in vijf sets. Coolen-Alterno won thuis van Springendal Set-Up '65. 

Het zag er na de eerste set overigens niet uit dat Sneek met een overwinning aan de haal zou gaan. Aan de hand van een sterke service zette Eurosped de passlijn van de gasten flink onder druk. De set ging daardoor eenvoudig naar de thuisploeg, 25-12 maar liefst. Nadat de tweede set een tijdje gelijk op ging, was het dit keer de Friese ploeg die met sterk serverend werk hun tegenstander ontregelde. Via 19-25 stond er weer een gelijkspel op het scorebord. Ook in set drie is de service opnieuw bepalend. Met Eline Gommans aan de servicelijn loopt Eurosped uit van 15-15 naar 20-15. Die achterstand kan de Friese ploeg niet meer goed maken en met 25-20 is de voorsprong weer voor Eurosped. Via 18-25 haalt het team van Abe Meininger er toch een vijfsetter uit. In die tie-break is het eerst stuivertje wisselen en is op het 12-12 nog ongemeen spannend. Uiteindelijk is het VC Sneek dat via 14-16 de vijfde set en de wedstrijd wint. Siebring en Oude Luttikhuis delen de topscoorderstitel, beide speelsters maken 21 punten. 

Coolen-Alterno kon dit weekend optimaal profiteren van het verlies van Zwolle en Eurosped en deed dat ook. Nadat zowel Alterno en Set-Up '65 een set wonnen, hielden de dames uit Apeldoorn alle punten in eigen huis. Via 25-20 en een nog ruimere 25-15 waren de drie punten binnen voor Alterno. Zo is Coolen-Alterno, dat de kampioenspoule op de vijfde plek begon, opgeklommen naar de derde plek.

Stand en programma
Sliedrecht leidt nog altijd ruim (4-17) voor Sneek (4-11) en Alterno (4-9). Daarachter volgen Eurosped (4-7), Zwolle (4-6) en Set-Up '65 (4-1). Komende week spelen vier van de zes teams een doordeweekse ronde. Set-Up '65 speelt woensdag thuis tegen Eurosped, Sneek krijgt dan Zwolle op bezoek. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.