Beker is prooi voor sterk Sliedrecht Sport

18 Feb 2018 - Eline Draaisma
© facebook.com/SliedrechtSportDames1

Sliedrecht Sport heeft zichzelf tot de nieuwe bekerwinnaar gekroond. De ploeg van Matt van Wezel was in Hoogeveen duidelijk de betere ploeg. In drie sets was de landskampioen te sterk voor Eurosped, dat halverwege de wedstrijd Judith Kamphuis zag uitvallen met een blessure. 

Sliedrecht startte met Vossen, van Rooijen, Oosterlaken, Hullegie, Thijssen, Ghijssen-Jans en Reesink. Bij Eurosped mochten Wopereis, Oude Luttikhuis, Kamphuis, Knijff, Gommans, Beach en Mota in de basis beginnen. De teams gaan gelijk op en wisselen telkens een voorsprong van 1 à 2 punten af. Halverwege is het de servicedruk van Sliedrecht die een verschil op het scorebord zet. Dat verschil hield de Sliedrechtse ploeg tot het einde vast en kwam via 25-21 op 1-0 in sets. 

Blessure Judith Kamphuis
Een goed begin van Eurosped in set twee, een voorsprong van vijf punten, werd door Sliedrecht binnen no-time weer ingelopen. Jan Berendsen besloot vervolgens zijn andere spelverdeelster Charlotte Haar in te brengen. Een vervelende blessure voor Judith Kamphuis zorgde er echter voor dat het spel moest worden stil gelegd. Kamphuis moest uiteindelijk het veld uitgedragen worden en werd vervangen door Bo Duteweert. Duteweert werd door Sliedrecht vrijwel meteen opgezocht in de service en met succes. Het lukte Sliedrecht daarna een klein gaatje te slaan. Waar Eurosped moeite heeft om de ballen op de grond te krijgen, kan Sliedrecht wel naar hartelust aanvallen. De voorsprong wordt groter, waarna een foutservice van Wopereis de 25-20 voor Sliedrecht oplevert. 

Tweede prijs voor Sliedrecht
Beide teams knokken voor wat ze waard zijn, wat leuke rally's oplevert. Na een gelijkopgaande strijd is het toch Sliedrecht dat serverend weer een tandje bijschakelt. De persoonlijke fouten van Eurosped doen de Vroomshoopse ploeg de das om. Hoewel Eurosped wel blijft vechten voor de punten is het simpelweg niet goed genoeg om het sterke en stabiele Sliedrecht aan het wankelen te krijgen. Bij 24-16 staat er een batterij aan matchpoints op het scorebord en na de uitgeslagen bal van Knijff kan Sliedrecht feest gaan vieren. Het is na de Supercup alweer de tweede prijs van het seizoen voor Sliedrecht, dat ook favoriet is voor het landskampioenschap. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.