Limburgse onderonsjes in degradatiepoule

12 Feb 2018 - Eline Draaisma
© Johan Horst / Chris Overkleeft / Wim Simons

Met de laatste speelronde gespeeld, zijn alle beslissingen in de Eredivisie bij de dames gevallen. Springendal Set-Up '65 greep het laatste ticket voor de kampioenspoule, Daarmee zijn alle Limburgse teams uit de competitie, Weert, FAST en Peelpush, veroordeeld tot het spelen tegen degradatie. 

Springendal Set-Up '65 had slechts één puntje nodig en dat werden er uiteindelijk drie. De thuiswedstrijd tegen Peelpush was binnen drie sets gespeeld. Vooral serverend was de Ootmarsumse ploeg veel beter (17 om 6 aces). Via de setstanden 25-20, 25-18 en 25-13 kon Set-Up '65 feestvieren. 

FAST maakte van tevoren in theorie ook nog kans op de zesde plek, maar dat zou alleen lukken als Set-Up '65 zou verliezen en de Gennepse dames in Sneek zouden winnen. FAST maakte echter geen moment kans op de zege, Sneek haalde hard uit met 25-9, 25-13 en 25-17. 

Voor Weert was het al duidelijk dat het in de degradatiepoule zou komen en moest voor de laatste wedstrijd ook nog op bezoek bij koploper Sliedrecht Sport. De hekkensluiter begon de wedstrijd echter met een knappe 24-26 winst. Sliedrecht leek daarna wakker geschud want met 25-14 en 25-13 sloeg de landskampioen hard toe. Hoewel Weert in set vier nog wel boven de twintig punten kwam, ging Sliedrecht met een 3-1 zege aan de haal. 

In nog meer wedstrijden om 'des keizers Baard' won Regio Zwolle Volleybal van het Talent Team met 3-0, vooral de foutenlast van de Zwolse dames lag lager. In het duel tussen Eurosped en Coolen-Alterno was de thuisploeg veruit de betere. Eurosped had maar liefst vier speelsters met meer dan 10 punten, de Apeldoornse ploeg kon in drie sets geen enkele keer de twintig punten aantikken. 

De kampioenspoule wordt gevormd door Sliedrecht (5), Sneek (4), Eurosped (3), Zwolle (2), Alterno (1) en Set-Up '65 (0). Tussen haakjes het aantal punten waarmee de teams de kampioenspoule beginnen. Alle Limburgse teams gaan spelen tegen degradatie, FAST begint die poule met 2 punten. Peelpush start met 1 punt en Weert moet het doen zonder punten. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.