Apollo 8 zet kleine stap richting de titel

11 Feb 2018 - Magrietha Top

Of het niet wat vroeg is om dat te zeggen? Wij denken van niet. Want de ploeg heeft een behoorlijk ruime voorsprong op de nummer 2 inmiddels. En wij denken niet dat dit gat in 6 speelrondes nog te dichten is door de concurrentie. Want ook afgelopen zaterdag liepen de dames uit Borne weer uit op de ploegen die ook in de top van het klassement staan. Zelf wonnen ze met 3-1 van Dynamo. US won weliswaar met 3-2 van PDK, maar dat levert maar 2 wedstrijdpunten op en dat betekent dus dat het gat met de koploper groter wordt. Veracles lijkt nog steeds moeite te hebben om te winnen na de winterstop, want dit lukte ook afgelopen zaterdag niet. VV Utrecht versperde de weg naar de overwinning en won met 3-2. VCN won relatief simpel van Taurus met 3-0 en Alterno 2 bleef nipt aan de goede kant van de score tegen Orion. Donitas en Sneek 2 waren speelvrij.

Apollo 8 ging op bezoek in Apeldoorn bij Dynamo. Daar was er meteen in de eerste set een ruime overwinning. Dynamo gaf zich echt niet zomaar gewonnen en won de tweede set met 25-16. Daarna volgde een open wedstrijd zou je denken op basis van die eerste twee sets. Niets was minder waar; Apollo 8 was weer bij de les en maakte er redelijk simpel 2-1 en vervolgens ook 3-1 van. Met 39 punten uit 16 speelrondes lijkt de titel elke week een stapje dichterbij te komen.

Een van de belagers, US Amsterdam, had een pittige klus te klaren tegen PDK. PDK begon het seizoen echt belabberd, maar laat al weken zien tegen elke ploeg mee te kunnen. Dit was ook zaterdag weer het geval. US kwam op 2-0 voor, maar PDK maakte er een gelijkstand van. De vijfde set was spannend, maar ging uiteindelijk met 15-13 mee in de tas van de dames uit Amsterdam.

Een andere belager, Alterno 2, won ook maar met een gering verschil. Ook zij speelden tegen op papier een laagvlieger, maar het veld ligt dit seizoen in de Topdivisie voor een groot deel dicht bij elkaar. Alterno 2 kwam veruit het beste uit de startblokken en liet Orion absoluut niet in de wedstrijd komen. Maar zoals zo vaak dit seizoen, blijft het lastig die derde set dan binnen te halen. Orion keerde de kansen en maakte 2-2. Het thuispubliek ging er nog maar eens goed voor zitten en kreeg een vijfde set te zien waar de groenen uit Apeldoorn het heft weer in eigen hand namen. Dat hielden ze vol tot het einde van de set en dus werd het 3-2 voor Alterno 2.

Veracles ging op bezoek bij VV Utrecht. Een lastige uitwedstrijd voor de ploeg uit Groningen. Waar het de eerste helft van het seizoen allemaal voor de wind ging, moeten de dames na de winterstop nederlaag na nederlaag incasseren. Voor de vierde keer uit vijf wedstrijden stonden ze aan de verkeerde kant van de score. Coach Oosterhof moet de ploeg met name mentaal weer op de rails zien te krijgen. VV Utrecht speelde een degelijke partij, poetste twee keer een achterstand weg en zag dit uiteindelijk beloond met 2 wedstrijdpunten.

Taurus wilde toch weer eens wat punten toevoegen aan de schamele drie die er tot nu toe in de boeken staan. Het was wel duidelijk dat tegenstander VCN daar absoluut niet aan mee wilde werken. Heel degelijk werd er gewonnen met 3-0. VCN staat met deze overwinning op een zesde plek, maar heeft een of meer wedstrijden minder gespeeld dan alle ploegen in de top5.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.