Apollo 8 steviger in Topdvisiezetel (V)

21 Jan 2018 - Magrietha Top

Zaterdag stonden er interessante krachtmetingen op papier in de Topdivisie bij de vrouwen. Koploper Apollo 8 moest het opnemen tegen Donitas en Veracles moest afrekenen met Alterno 2 om naaste achtervolger te blijven. Dat betekende dus dat de top-vier het tegen elkaar op moest nemen. Voor Dynamo startte de tweede seizoenshelft tegen VV Utrecht en PDK nam het op tegen Orion. US kreeg Taurus op bezoek en VCN nam de reis richting Friesland om daar de reserves van Sneek 2 te lijf te gaan.

Apollo 8 mocht in een goed gevulde De Veste aantreden tegen Donitas. De studenten uit Groningen wisten als beste uit de startblokken te komen. In de eerste set werd het meteen 0-3. Maar daarna waren het slechts de dames van Apollo 8 die bepaalden wat er gebeurde in Borne. Donitas knokte voor wat het waard was, maar het was simpelweg niet goed genoeg. En dus werd het relatief simpel 3-0 voor de thuisclub. Donker van Apollo 8 zei het volgende: “We stonden telkens een paar punten voor en de overwinning is niet in gevaar gekomen. Huisman had een goede invalbeurt, alles wat ze aanraakte veranderde in een punt.” Jansen van Donitas reageerde ook: “We hebben het Apollo 8 niet moeilijk genoeg kunnen maken. Serverend hadden zij ons erg onder druk, waardoor wij nooit in ons eigen spel terecht zijn gekomen.” Apollo 8 blijft dus ruim aan kop, maar kijkt alweer naar de volgende wedstrijd. Donker: “Volgende week spelen we de lastige uitwedstrijd tegen VV Utrecht. Thuis stonden we 2-0 voor, maar verloren 2-3, dus we hebben nog wat recht te zetten!”

Veracles lijkt de vorm van voor de winterstop nog niet weer te hebben gevonden. Ook Alterno 2 bleek een maatje te groot. Daardoor neemt Alterno 2 de tweede plek over van Veracles en zakken de studentes naar plek 3. Coach Oosterhof van Veracles gaf ons een korte reactie: “Alterno 2 was vanaf het eerste moment twee niveaus beter. Ongenadig veel servedruk waardoor we passend er niet aan te pas kwamen. Daarnaast een aanvalsspel dat een keer zo snel gaat. Wij waren een beetje lijdend voorwerp. Deze komt hard aan, maar zet ons wel ontiegelijk op scherp om de komende tijd de stappen die we op trainingen al wel maken, ook in de praktijk te brengen.” Incasseren dus, uithuilen en volgende week opnieuw beginnen bij 0-0. Uiteraard was Alterno 2 blij met de overwinning. Volgens Jansen werkte het strijdplan van de trainers prima. De analyse had de speelsters goed op weg geholpen. Daarnaast gaf ze aan dat Veracles met een hoge foutenlast speelde. Alterno 2 deed daar, met uitzondering van de tweede set, niet aan mee en was daarom de betere ploeg. Mooi dat de mogelijkheid er in deze wedstrijd was, mede dankzij wat blessures in het team, om de dames uit dames 4 van Alterno de mogelijkheid te geven een debuut te maken in de eerste divisie. De jongste telg is slechts 13 lentes jong, dat belooft wat voor de toekomst!

Dynamo mag blij zijn met de goede seizoenstart die ze hebben gekend, want ook afgelopen zaterdag wisten ze geen potten te breken tegen VV Utrecht. Het werd 3-1 voor de ploeg uit de Domstad, dat alleen de spannende derde set met 27-25 aan de thuisploeg moest laten. Dynamo zakt door dit verlies naar de 10e plek op de ranglijst en VV Utrecht klimt naar plek 4.

PDK ging op bezoek in Doetinchem en wist drie punten mee terug te nemen naar Huizen. Nu was het in de tweede set al spannend met 26-24 voor de gasten. De thuisploeg trok de derde set naar zich toe met maar liefst 38-36. Helaas was er niet voldoende energie meer over voor een vijfde set en dus stond Orion met lege handen.

US liet de eerste set aan de ploeg dat eigenlijk al het hele seizoen de rode lantaarn draagt, Taurus. Maar zoals wel vaker dit seizoen, bleef het bij een enkele set voor de ploeg uit Houten. Daarna wist US de zwakke schakel van Taurus te vinden. Dit resulteerde in 25-12, 25-11 en 25-22. Ruim voldoende voor drie wedstrijdpunten. Taurus blijft laatste met slechts drie punten uit 13 speelrondes.

VCN ging niet voor niets naar Friesland. De reserves van Sneek wisten de tweede set met minimaal verschil voor zich te beslissen, maar de overige sets waren toch duidelijk voor VCN.

Resumerend blijft Apollo 8 koploper, stijgt Alterno 2 naar plek 2 en staat Veracles nog net op het podium.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.