Topvier maakt geen fouten in eredivisie (m)

20 Jan 2018
Dustin Bontrop in actie namens Draisma Dynamo. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De vier wedstrijden in de Eredivisie van de mannen leverden zaterdag min of meer logische uitslagen op. Bij elk duel pakte het hoogste gekwalificeerde team de volle buit.

Advisie/SSS deed dat met de nodige moeite tijdens een bezoek aan Zaanstad. De Barnevelders verloren de eerste set en wisten er vervolgens - met hangen en wurgen - drie achter elkaar te winnen. De 0-3 nederlaag die SV Land Taurus in eigen huis leed tegen Abiant Lycurgus klinkt harder dan het is. De ploeg uit Houten verloor de laatste twee sets met 25-27 en heeft dus wel degelijk goed tegenstand geboden.

Seesing Personeel Orion verspeelde voor eigen publiek de eerste set tegen Inter Rijswijk (24-26), maar liet het niet op een vijfde set aankomen. Ook Dynamo morste een set in eigen huis tegen Coniche Zwolle, maar liet geen punten liggen.

Vandaag (zondag) staat het Talentteam in Arnhem nog tegenover Vallei Volleybal Prins. Met nog drie speelronden te gaan is het vooral razend spannend in de strijd om de zevende plek, die recht geeft op deelname aan de kampioenspoule. De vier onderste teams van de ranglijst (Zwolle, Inter, Zaanstad en Vallei) komen nog voor deze plek in aanmerking.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.