‘Supervrijwilliger’ Rijk Kelderman overleden

17 Jan 2018
Rijk Kelderman als scheidsrechter bij één van zijn talloze wedstrijden

De alom in volleyballand bekende ‘supervrijwilliger’ Rijk Kelderman is op 59-jarige leeftijd overleden. Hij was niet alleen heel lang van grote waarde voor het Barneveldse SSS, maar ook voor de Nederlandse volleybalbond en de internationale bonden.

Kelderman was 25 jaar lang manager van dames 1 bij SSS, maar vooral ook scheidsrechter op eerste divisieniveau. In 2011-2012 werd hij uitgeroepen tot scheidsrechter van het seizoen op niveau N2 (is één-na-hoogste niveau).

Hij floot ook veel wedstrijden in lagere klassen, was 33 jaar lang vaste hulp op vrijdagmiddag bij de CMV-afdeling van SSS (de mini’s) en de vaste teller (E-scorer) bij het eerste mannenteam. Bovendien begeleidde hij scheidsrechters binnen en buiten de vereniging.

Verder was Kelderman betrokken bij (beachvolleybal)evenementen van de Nevobo, de CEV en de FIVB. Dit met name als zogenoemde ‘courtmanager’. Verder was hij ook veel op het strand bij de nationale divisies als (hoofd)scheidsrechter actief. En bij vele grote toernooien zoals Ameland, Hajraa en het NK voor studenten

Rijk Kelderman leek goed herstellende na een hartaanval en een zware operatie. Hij was inmiddels weer thuis, maar wegens complicaties moest hij toch weer naar het ziekenhuis, waar hij is overleden.  

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.