Datovoc Tongeren verslaat VDK Gent

08 Jan 2018 - Annelien Alons
© https://www.facebook.com/Datovoc © https://www.facebook.com/vdkgentdamesa

VDK Gent begon het nieuwe jaar met een uitwedstrijd bij Datovoc Tongeren. Thuismakers Interfreight Antwerp kreeg de buren van Amigos Van Pelt Sint-Antonius Zoersel over de vloer.

In de eerste set tussen Tongeren en Gent was de foutenlast bij de gasten hoog, met degelijk volleybal won Tongeren dan ook de eerste set (25/14). Na de tweede technische time-out in de tweede set kwam Gent met Paulien Neyt op serve tot 19/17 maar ook deze set werd gewonnen door Tongeren. Het spelbeeld bleef gelijk in de derde set, via 11/7 stoomde Tongeren door naar 25/15. Met deze winst heeft Datovoc Tongeren voor de komende play-offs goede zaken gedaan (25/14, 25/22, 25/15). Laurine Vinkesteyn maakte 5 punten, Annette ter Hedde speelde niet. Bij VDK Gent speelde Celine Keijsers ook niet. Datovoc Tongeren bezet nu de tweede plaats achter leider Asterix AVO. VDK Gent staat vierde.

Esther Cramer, Laura de Jong, Lisette Hoff speelden met Amigos Zoersel tegen Thuismakers Interfreight Antwerp. Antwerp startte de wedstrijd sterk en haalde gemakkelijk de eerste twee sets binnen. Ook de derde set leek hier een kopie van, tot op 24/19 Antwerp de bal niet meer op de grond kreeg. Amigos Zoersel kwam langszij en het gevecht om de setwinst barstte los, en uiteindelijk trok Antwerp aan het langste eind (25/19, 25/17, 30/28). Antwerpen vinden we op de ranglijst terug op plaats zes Amigos Van Pelt Sint-Anthonius Zoersel staat op de zevende plaats.

De leider in de competitie, Asterix AVO zette dit weekend Balck and White Company Lendelede aan de kant (25/9, 5/17, 25/13). Richa Michelbeke verloor in eigen huis van VC Oudegem (21/25,16/25,14/25).

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.