Pijnlijke nederlagen voor Nederlandse topteams

06 Dec 2017
Stijn van Schie neemt het op tegen het Duitse blok van Düren. (©CEV)

Abiant Lycurgus en Seesing Personeel Orion heersen in eigen land, maar hebben op het internationale podium nog niet zo veel te vertellen. Dat bleek woensdagavond in het Duitse Düren en het Bulgaarse Sofia.

Lycurgus kon geen set winnen tegen de Duitse subtopper en moet op 21 december in de eigen Martinihal voor een mirakel zorgen. Eerst moet Düren met 3-1 of 3-0 worden verslagen en vervolgens moet de ‘golden set’ worden gewonnen.

De Nederlandse kampioen maakte het tijdens de eerste ontmoeting in de eerste set nog wel even spannend, maar werd vervolgens twee keer op flinke achterstand gezet: 25-23, 25-18, 25-19. Stijn van Schie kreeg erg veel set-ups (35 in drie sets), scoorde een mooi percentage (43 %) maar kon het ook niet alleen.

Orion wist nog wel de eerste set te winnen van Lefski Sofia, maar werd vervolgens flink onder druk gezet met de Bulgaarse service. Zonder snelle aanval waren de Nederlandse buitenaanvallers gewoonweg niet goed genoeg om het sterke blok van Sofia te passeren. Joris Marcelis scoorde slechts 28% van zijn 32 set-ups.

In Doetinchemse kringen heeft met nog wel hoop op een goede afloop wanneer de Bulgaren op 20 december in de Achterhoek worden ontvangen. Maar duidelijk is de ook deze club een klein wonder nodig heeft om ‘Europees te overwinteren.’

Dat geldt ook voor het Franse Tours, de club van Jasper Diefenbach. De uitwedstrijd tegen het Griekse Piraeus (met Jeroen Rauwerdink) ging met 3-0 verloren: 26-24, 25-21, 25-23.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.