Stuivertje wisselen aan kop in Italië

05 Dec 2017 - Eline Draaisma
© Rubin/LVF. Ortolani slaat Monza langs Novara, Conegliano gaat weer aan kop.

Door de verrassende nederlaag van Novara tegen Monza gaat Conegliano weer aan kop in de Italiaanse competitie. De ploeg van Robin de Kruijf had bijzonder weinig moeite met Scandicci dat door het verlies nu ook Busto Arsizio voor zich moet dulden. De nieuwe nummer drie won met 3-0 van Pesaro. 

Het publiek werd de grote winnaar bij de wedstrijd in Monza. Op één set na werden alle sets met het minimale verschil beslist en het spelbeeld bood lange rally's. Plak en midspeelster Chirichella kregen aanvankelijk rust, maar moesten na de verloren eerste set toch hun opwachting maken. Dat leek de beslissende factor te worden, want de twee sets die daarop volgden, gaan naar de regerend landskampioen. Monza vecht zich in set vier terug van achterstand om er nog een tiebreak uit te halen. Die tiebreak gaat vervolgens via 16-14 naar de thuisploeg en wie anders dan Serena Ortolani (dit keer goed voor 28 punten) slaat het matchpoint binnen. Plak komt wordt met 24 punten topscoorster voor Novara, waar Lauren Gibbemeyer zich onderscheidt met 8 killblocks. 

Conegliano neemt koppositie over
Door het puntverlies van Novara kon Conegliano de eerste plek in de stand weer overnemen, maar moest daarvoor wel afrekenen met Scandicci. Dat leek in set 1 ook te lukken, maar met Isabelle Haak aan service komt Scandicci terug van 20-24 en wint de set zelfs met 26-24. In set 2 moet Conegliano nog een flinke achterstand inhalen, maar vervolgens houdt het team van coach Santarelli het hoofd koel en beslissen ze de volgende drie sets bij de 20 punten in hun voordeel. Met die 1-3 winst staat Congeliano nu weer een puntje boven Novara, terwijl Scandicci voor nu op de vierde plek blijft steken. 

Casalmaggiore verliest vijfsetter, Bergamo pakt tweede winst
Casalmaggiore en Legnano maakten er een ware thriller van in de vijfde set. Nadat de teams omstebeurten een set hadden gewonnen, ging de wedstrijd diep in de verlenging via 23-21 naar Legnano. Casalmaggiore kon wel weer een puntje bijschrijven, ontmoet zondag nog Busto Arsizio en mag zich daarna opmaken voor de wedstrijd in en tegen VC Sneek. Bergamo wist eindelijk weer is te winnen, Filottrano werd met 3-1 verslagen en krijgt ook nog de rode lantaarn overgedragen. Firenze en Busto Arsizio hadden weinig moeite met respectievelijk Modena en Pesaro. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.