Stuivertje wisselen aan kop van 1B (v)

05 Dec 2017 - door Ber Nederstigt

In de 1e divisie B(V) blijft het stuivertje wisselen aan de kop. Stond vorige nog Ledub op de eerste plaats, nu is dat weer Tilburg. Dat is te danken aan een toch wel verrassende 4-0 zege in de uitwedstrijd tegen de ploeg uit Budel.

IMS/Voltena (4-0 winst op Scylla) en Sliedrecht Sport (4-0 winst bij VC WIK Groot-Ammers) blijven echter in het voetspoor van de koploper. Slechts 1 puntje achterstand, terwijl Ledub nu 4e staat met twee punten achter Volley Tilburg. En ook het Nijmeegse VoCasa is niet ver weg, dat een 3-1 zege boekte op Stravroc.

In de middenmoot pakte Spaarnestad voor de twee keer op rij de volle punten door Zaanstad met 4-0 te verslaan. De Haarlemse ploeg is nu opgerukt naar de zesde plaats.

Komend weekend is de strijd in de onderste regionen interessant tussen VC Wik Groot-Ammers en Scylla. Wie gaat de rode lantaarn dragen? En de Brabantse derby tussen Stravroc en Ledub is op papier ook een leuke pot. De ploeg uit Stamproy is thuis moeilijk te verslaan en zal er alles aan doen om de Budelse ploeg de bekende hak te zetten.

   

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.