Van Garderen over Abdelaziz: ‘Echt Indrukwekkend’

20 Nov 2017

Zondagavond stonden ze tegenover elkaar, de twee Nederlandse volleyballers uit de Italiaanse Superliga. Modena, met Maarten van Garderen, won met 3-2, maar uitblinker Nimir Abdelaziz scoorde 30 keer en bezorgde Milano een puntje voor de moeite.

Voor bijna vijfduizend toeschouwers scoorde Van Garderen 12 punten. Bovendien serveerde hij sterk en was hij vooral in de vijfde set goed op dreef. Kampioenskandidaat Modena had zich goed voorbereid op de komst van de veelbesproken diagonaalspeler Abdelaziz, maar kon hem slechts met veel moeite beteugelen.

,,Het is echt indrukwekkend hoe Nimir aan het spelen is’’, zegt Van Garderen. ,,Hij is veruit de belangrijkste aanvaller van zijn ploeg en draagt zijn team. Het is zeker niet makkelijk om bij ons in de volle hal 30 punten te maken. Maar hij doet het wel eventjes. Bij onze wedstrijdbespreking ging het vooral om de vraag: Hoe stoppen we Abdelaziz? Niet alleen zijn aanval, maar ook zijn service is heel gevaarlijk. Als hij gaat serveren, is het ‘alle hens aan dek’. Dan moeten we meteen de side-out maken, anders gaat ie echt draaien en kan hij de set beslissen.’’

Modena staat na acht speelronden als tweede op de ranglijst genoteerd, Milano is op plaats acht te vinden.

 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.