Weer 2 overwinningen voor Sliedrecht Sport heren 2

13 Nov 2017

Sliedrecht Sport 2 is sinds de “valse start” tegen Rijswijk 2 en Voerendaal (achteraf blijkt ook direct 2 hoogvliegers in deze competitie) begonnen aan een mooie reeks overwinningen. Krimpen, Utrecht en later werd ook in de Clasico Next Volley aan de zegekar gebonden. De automatismen waarop getraind wordt, worden steeds meer zichtbaar en langzaamaan raakt iedereen gewend aan elkaar.

Op zaterdag 4 november stond de thuiswedstrijd tegen VELO op het programma. Een team waar we vorig jaar vrij eenvoudig 2 maal van hebben gewonnen, maar ook een team wat een fantastische start van het seizoen kent. We wisten van te voren dat we het vanaf de servicelijn zouden kunnen winnen en dat werd dan ook goed ingewreven door coach Vlot.

Met solide spel werden de eerste 2 sets binnen gehaald. Veel druk met eigen service. Een uitstekende service pass, maakte het verdelen makkelijk. Met 25-17 en 25-18 kwam Velo geen seconde in de buurt.

Velo staat niet voor niks hoog op de ranglijst, de week ervoor waren ze nog uit kansloze positie uit het dal geklommen. Dat probeerden de gasten uit Wateringen weer te herhalen en zij vervielen in de “alles of niets” modus. Sliedrecht Sport liet uitrazen, bleef het nivo zelf hoog houden (wat winst is ten opzichte van eerdere potjes, waarbij de ondergrens vaak werd opgezocht) en trok zo ook de 3e set en de overwinning over de streep: 25-23.

In set 4 werd er nog even gewisseld aan Sliedrechtse zijde, maar dit had niet het gehoopte effect. Sliedrecht Sport liet de 4e set onbewust lopen, waar er gehoopt werd dat sommige jongens wat extra zouden doen in de bonusset. Met 21-25 hield Velo een punt over aan deze wedstrijd.

4 op rij, een mooi revival! Week erop zou er wederom een thuiswedstrijd gepland staan, eindelijk op onze normale tijd: 16.45 tegen Peelpush.

Peelpush is een redelijk onbekende tegenstander. Het team wat 2 jaar geleden nog in de topdivisie speelde is grotendeels verdwenen. Na 4 overwinningen op rij moest er dus eens uitgegaan worden van eigen kracht. En onze krachten zijn inmiddels (met grote vlagen): servicedruk, stabiele passing en daardoor snelle combinaties mid-buiten mogelijk.

Wat helaas nog niet automatisch gaat is het snel kunnen omschakelen van een mindere fase naar gretigheid om het om te draaien. Eerste set krijgen we weinig grip op hun buitenkanten en gezapig laten wij ons naar het einde van de eerste set leiden. Zonder in ons spel gekomen te zijn, verliezen we de set niet eens zo dik. 22-25. Alle reden om aan te nemen dat wij nog wel eens als betere uit de strijd kunnen komen.

Glen trok zijn springsloffen uit zn tas, Gekke Gerrit kwam het veld op om met zijn powertips de tegenstanders te overbluffen en ook Rick Julicher, beloond met een eerste basisplek, droeg zijn steentje bij in de score. De basis werd wederom gelegd van achter de servicelijn, waardoor de druk op de eigen side out wat minder werd. 25-22 winst en de stand volledig in evenwicht.

Sliedrecht Sport drukte door en het beoogde spel van het duo Vlot/Van Heteren werd weer eens op de mat gelegd. Mart heerste in het achterveld en het gaat echt niet lang meer duren voordat hij ook zijn eerste bal gaat verdedigen. Luke begint het spelletje steeds meer door te krijgen en Opa Kroon stond in “overlevingsmodus” nog altijd zijn mannetje. Over iemand heen slaan lukte helaas niet vandaag. 25-18 en weer stoomde Sliedrecht af op een heerlijke overwinning.

Peelpush gaf het echter niet op. Ook zij vervielen in de alles of niets stand wat zeker effect had. Met enkele goede services werd Sliedrecht Sport nog eenmaal het vuur aan de schenen gelegd en door een falende passlijn werd het dus toch nog verlengen. Een vijfde set moest de winnaar aanwijzen.

Gelukkig kwam Sliedrecht Sport in deze set eigenlijk nooit in de problemen. Kwaliteit kwam bovendrijven op het juiste moment en uiteraard was man of the match Glen Korevaar degene die het licht uit deed (net als op een gemiddelde vrijdagavond in de kantine). 15-9 en op naar de kantine waar de gele taart van frank op ons stond te wachten. 5 overwinningen op rij… we worden beter!

Na 2 wedstrijden kunnen we weer een redelijke balans opmaken in de cijfers:
Service, 7.5  begint al echt een wapen te worden en worden veel sets mee binnen gehaald.
Passing, 7.5 weinig directe fouten, gewoon een stabiele factor aan het worden.
Blokkering 6, nog te weinig rendement en te vaak een 1 blok.
Verdeling 7, hoogte en techniek is reeds ok. De slimmigheidjes komen vanzelf.
Aanval: 7, diagonaal blijft wat achter en ook midden is nog niet super stabiel.
Verdediging 6.5, de combinatie blok/verdediging mag echt nog beter. Positioneel is het inmiddels op orde.
Totaal na 7 wedstrijden: 41.5 punt. Op naar de 50 !


(Sliedrecht Sport H2)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.