Geen enkele kans voor Sliedrecht in Italië

12 Nov 2017 - Eline Draaisma
(©CEV)

Sliedrecht Sport heeft de goede wedstrijd tegen Conegliano van afgelopen week geen vervolg kunnen geven. In Italië was de verliezend finalist van de Champions League veel te sterk voor de Sliedrechtse ploeg, die twee basisspeelsters moest missen. 

Ana Rekar en Carlijn Ghijssen-Jans moesten door blessures vervangen worden door Vossen en Manschot. Fleur Savelkoel kreeg, na haar goede optreden van vorige week, een basisplaats ten koste van Carlijn Oosterlaken. Bij de Italiaanse ploeg geen veranderingen in de basis. Het team van Matt van Wezel kreeg meteen te maken met een agressief Conegliano. Met een gevaarlijke service en aanvallend veel power werd Sliedrecht weggeblazen, het kon in de eerste set nog net de tien punten bereiken. 

Conegliano dendert door
Ook in set twee en drie maakt Sliedrecht geen schijn van kans. Hill en Bricio serveren hun ploeg naar een comfortabele voorsprong. Christie Wolt is ingevallen en komt tot scoren (uiteindelijk topscoorster aan de kant van Sliedrecht), maar Conegliano kan ook deze set eenvoudig naar zich toe trekken met 25-12. Omdat het team vorige week al 3-0 won, had het gisteren genoeg aan twee sets. Daarmee gaat Conegliano door naar de groepsfase en stroomt Sliedrecht in bij de CEV Cup.

Wie dacht dat Conegliano na het halen van de volgende ronde wat gas terug zou nemen, had het flink mis. Met een verbluffende 25-7 maakt de Italiaanse topploeg nog maar een keer duidelijk dat het een gevaarlijke ploeg heeft met een goede service en sterke aanvalsters die op maat bediend worden door beide spelverdeelsters. 

Sliedrecht naar Frankrijk
De tegenstander in de CEV Cup is Béziers Volley uit Frankrijk. Zij staan op dit moment bovenaan in de Franse competitie, dus Sliedrecht mag zich opmaken voor opnieuw een pittige uitdaging. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.