1e divisie B: VCN vergroot voorsprong

12 Nov 2017 - Rolan de Visser
VCN pakte alle punten in Krimpen aan den IJssel (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de afgelopen speelronde was VCN een maatje te groot voor overbuur VC Krimpen. In de IJsselderby kon VC Krimpen in de laatste twee sets aanhaken, maar kon niet voorkomen dat het alle punten mee over de IJssel moest geven.

VCN heeft nu een voorsprong van 9 en 11 punten ten opzichte van respectievelijk Inter Rijswijk en VC Voerendaal. De achtervolgers speelden dit weekend beiden niet, waardoor VCN een wedstrijd meer gespeeld heeft. In de middenmoot wist Sliedrecht Sport in een vijfsetter de overwinning in de wacht te slepen in het duel met Peelpush. Next Volley Dordrecht trok ook in een vijfsetter aan het langste eind. Ditmaal van VV Skunk. Opvallend is het tegen de lamp lopen van Velo, dat tegen het laag geklasseerde Taurus met 1-3 in eigen hal verloor. Tenslotte werd er in sporthal de Galgenwaard door VV Utrecht en VV Zaanstad voor de punten gestreden. Ook hier werd een tie-break gespeeld, welke door de thuisploeg dankbaar werd ontvangen.

VCN voert nog steeds de ranglijst aan, met op plek 2 en 3 achtereenvolgens Inter Rijswijk en VC Voerendaal. Daarna volgt een grote middenmoot bestaande uit Velo, Sliedrecht Sport en VV Utrecht, VC Krimpen en VV Zaanstad. Op een niet al te grote afstand van de bodem van de middenmoot staan Next Volley Dordrecht, Taurus en Peelpush. De rode lantaarn wordt nog steeds gedragen door VV Skunk.

Volgende week zal VCN het opnemen tegen eredivisieploeg Taurus I. In de competitie zullen Zaanstad en Next Volley Dordrecht strijden voor de punten. En belangrijke wedstrijd om in het kielzog van VCN te blijven: VC Voerendaal versus Inter Rijswijk. Wie kan er aanhaken?Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.