Bonje binnen het beachvolleybal: Van Iersel uit Beach Team Nederland

09 Nov 2017
Marleen van Iersel (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Eind september maakte de Nevobo bekend dat Marleen van Iersel na het afhaken van Manon Flier samen een beachvolleybalteam zou gaan vormen met Jolien Sinnema. Niet dus. Van Iersel mag ineens niet meer uitkomen voor Beachvolleybalteam Nederland (BTN). Dat besluit heeft bondscoach Richard de Kogel genomen, zo meldt de bond nu. Van Iersel vervolgt haar beachvolleybalcarrière buiten BTN met Joy Stubbe.

De Kogel geeft de volgende uitleg. ,,Er is een aantal zaken voorgevallen dat het vertrouwen in een verdere samenwerking heeft geschaad. De conclusie is dat onze wegen scheiden. We hebben in het verleden mogen genieten van het spel van Marleen. Hopelijk vindt ze een manier om haar hoge niveau ook in de toekomst te kunnen blijven etaleren.” 

Ook van Van Iersel reageert diplomatiek: ,,Ik vind het jammer dat we de afgelopen weken niet tot een overeenstemming zijn gekomen. Ik heb altijd met trots onder de vlag van Beachvolleybal Team Nederland gespeeld. Ik ga zeker door met beachvolleyballen. Ik hoop in de komende jaren een goede relatie te kunnen onderhouden met Beachvolleybal Team Nederland.''

De Brabantse speelde respectievelijk samen met Marloes Wesselink, Sanne Keizer, Madelein Meppelink en Manon Flier. Van Iersel nam twee keer deel aan de Olympische Spelen, in 2012 met Keizer en in 2016 met Meppelink. Met beide partners werd ze ook Europees Kampioen, in 2012 met Keizer en in 2014 met Meppelink.

Beachvolleybal Team Nederland zal volgens de Nederlandse bond op zoek gaan naar een passende partner voor Jolien Sinnema. 

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.