Rust voor Plak en de Kruijf bij competitie winst

07 Nov 2017 - Eline Draaisma

In aanloop naar het duel met Sliedrecht heeft Conegliano geen steken laten vallen, tegen Legnano won het eenvoudig met 3-0. Ook Novara kon weer een overwinning bijschrijven, het won thuis met 3-1 van Filottrano.

Robin de Kruijf kwam tegen het gepromoveerde Legnano niet in actie, waarschijnlijk met het oog op de Champions League wedstrijd van morgen. De Nederlandse midspeelster was ook niet nodig, want Conegliano wist eenvoudig te winnen van Legnano. Kimberly Hill werd met 19 punten tot MVP gekozen, het team is inmiddels afgereisd naar Nederland voor de clash met Sliedrecht Sport.

Ook Celeste Plak kwam niet in actie dit weekend, nadat ze afgelopen week topscoorster werd in de wedstrijd om de 'Supercoppa'. De komende weken heeft Novara een zwaar programma en zal Plak dan weer hard nodig hebben. Filottrano nam brutaal een 0-1 voorsprong in sets, maar daarna stelde de landskampioen orde op zaken en weet de wedstrijd met 3-1 te winnen. Egonu en Piccinini waren met respectievelijk 22 en 20 punten goed op dreef. 

Scandicci is net als de twee bovengenoemde ploegen nog ongeslagen en kon die status ook na de wedstrijd van zaterdag behouden. Il Bisonte Firenze, toch met een flink aantal internationals in de gelederen, had helemaal niks in te brengen. De Zweedse Isabelle Haak, nog maar 19 jaar, scoorde 21 punten voor Scandicci dat Firenze letterlijk het veld uit sloeg. Met de setstanden 14-25, 16-25 en 14-25 blijft Scandicci zeer sterk bovenin meedraaien. 

Casalmaggiore, tegenstander van Sneek in de CEV cup, draait een matig seizoen en moest alweer een verlies incasseren. Dit keer tegen Monza, met de Amerikaanse speelsters Tori Dixon en Micha Hancock, die maar liefst vier speelsters had die meer dan tien punten scoorden. Bij Casalmaggiore haalde alleen Sarah Pavan, deze zomer nog op het zand te vinden, haar niveau en scoorde 20 punten. 

Busto Arsizio haalde met 3-1 alle punten tegen Bergamo en Modena kon na een 2-1 achterstand nog net de winst in een vijfsetter binnen halen. Daarmee staan Scandicci en Conegliano nog steeds bovenaan, terwijl Bergamo puntloos onderaan de stand bungelt. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.