Robin vs Celeste in strijd om Supercup

01 Nov 2017 - Eline Draaisma
facebook.com/celesteplak

Waar in de Nederlandse competitie de Supercup voorafgaand aan het seizoen wordt gespeeld, staat in Italië de strijd om de 'Supercoppa' nu pas op de planning. Landskampioen Igor Gorgonzola Novara neemt het op tegen Imoco Volley Conegliano. 

Oftewel de strijd tussen Celeste Plak van Novara en Robin de Kruijf die bij Conegliano speelt. Beide teams zijn in de competitie tot nu toe nog ongeslagen, hoewel Novara al wel een puntje liet liggen door in de eerste ronde een vijfsetter te spelen tegen Busto Arsizio. De Nederlandse dames hebben een plek in de basis en zullen elkaar dus ongetwijfeld tegenkomen op het veld vandaag.

Wie is favoriet?
Het is moeilijk een favoriet aan te wijzen, maar Conegliano is door een vervelende blessure (lees hier meer) van Megan Hodge-Easy één van hun beste speelsters kwijt. Dit zal waarschijnlijk opgevangen worden met Samantha Bricio, de talentvolle passer-loper uit Mexico, die vorig jaar heel lang uit de roulatie was door ziekte. Novara heeft nog geen tegenslagen gekend en heeft met Celeste Plak en Paola Egonu sterke power-hitters in huis. 

Helaas is de wedstrijd, die vanmiddag om 17.00 begint, niet live te volgen, maar je kunt op het YouTube account (Lega Pallavolo Serie A Femminile) van de Italiaanse competitie wel een samenvatting kijken naderhand. 

Champions League
Het team van Robin de Kruijf heeft al een voorronde Champions League in de benen en zullen met deze Supercup ook in vorm komen richting de laatste voorronde tegen Sliedrecht Sport. De heenwedstrijd in Sliedrecht zal gespeeld worden op 7 november, de wedstrijd in Italië is meteen die zaterdag er na. Een unieke wedstrijd in Nederland tegen een topploeg die we niet vaak in ons land te zien zullen krijgen. Kaarten zijn nog beschikbaar via www.volleybal.nl/tickets. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.