Einde seizoen voor Conegliano speelster Megan Hodge

30 Oct 2017 - Eline Draaisma
Copyrights (©) RHF-Filippo Rubin

Imoco Volley Conegliano kreeg afgelopen week een vervelend blessuregeval te verwerken. De Amerikaanse speelster Megan Hodge-Easy scheurde in de wedstrijd tegen Firenze haar linker achillesspees en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Conegliano is nog wel ongeslagen, net als Scandicci en Novara. 

Hodge-Easy, die met Amerika in 2012 op de Olympische spelen zilver won, wou aanzetten om aan te vallen en scheurde vervolgens haar achillesspees. Voor haar is het seizoen voorbij, ze zal in haar thuisland van deze nare blessure gaan herstellen. Een aderlating voor de ploeg van Robin de Kruijf die nu één van de beste speelsters kwijt is. Dit had gelukkig geen invloed op de wedstrijd van afgelopen weekend waarin ze tegen het gepromoveerde Filotranno speelden. Samantha Bricio, de vervangster van Hodge, werd topscoorster met 16 punten. Alleen de tweede set was close met 26-24, de andere sets gingen overtuigend naar Conegliano.

Igor Gorgonzola Novara bleef ook ongeslagen na een overwinning op Firenze. Celeste Plak speelde de hele wedstrijd en aan de hand van Egonu (22 punten) werd het een 3-0 zege. Scandicci, wat tot nu toe ook nog niet verloor, wist te winnen van Monza. Het team heeft flink wat ervaren speelsters in huis, zoals Bethania de la Cruz uit de Dominicaanse Republiek en oud Italiaans international Valentina Arrighetti. Nadat de eerste set verloren ging, werd het alsnog een makkelijke winst. 

Voor Pomi Casalmaggiore, de tegenstander van Sneek in de CEV Cup, was er de eerste overwinning van het seizoen. Dit had het vooral te danken aan de sterke aanvalster Brayelin Martinez die 24 punten maakte. Tegenstander Bergamo blijft daardoor onderaan staan met nog geen enkele winstpartij. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.