Koploper Reflex gaat de strijd aan met Sliedrecht Sport

12 Oct 2017 - door Reinier de Boer
Paul van der Ven, de coach van Sliedrecht Sport, krijgt zaterdag te maken met de koploper. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Promovendus Reflex uit Kampen is na drie duels de verrassing van de Topdivisie. De nieuweling maakt indruk tot nu toe en won alle drie wedstrijden. Komend weekend wacht Reflex een zware vuurproef, want de ploeg van trainer Henk Gootjes gaat de lastige strijd aan met nummer drie Sliedrecht Sport.

Vorig seizoen miste Sliedrecht net de prijzen en ook dit seizoen mengt de ploeg zich al weer bij de topdrie. Reflex kan in Sliedrecht laten zien of het echt voor een topplaats kan gaan. Reflex is de te kloppen ploeg als koploper en Sliedrecht wil graag een greep naar de macht doen.

Nummer twee Olhaco ontvangt nummer elf Cito, dat van Sliedrecht en Tilburg verloor en knap met 3-2 won van DS. Vorig seizoen won Olhaco in haar eerste thuiswedstrijd in de Topdivisie ooit, met 3-0 van Cito en dat wil de ploeg van trainer Luider graag herhalen.

VoCASA lijkt dit seizoen mee te doen om de bovenste plaatsen en lijkt de favoriet in het treffen bij debutant VCV dat tot nu toe één overwinning boekte.

De aantrekkelijke Brabantse derby is die tussen Volley Tilburg-DS en daar zullen de vonken weer als vanouds vanaf spatten. Beide ploegen hadden op een iets betere seizoenstart gehoopt.

Compaen hoopt de eerste punten binnen te slepen tegen ZVH en dat wordt een lastig karwei, want de ploeg uit Zevenhuizen lijkt zich hersteld te hebben van de nederlaag op de eerste wedstrijddag. Hengelo is gastheer van DIO/B en dat waren subtoppers van vorig seizoen. Nu hebben beide teams al wat schade opgelopen. Hengelo verloor van ZVH en VCV en de nederlaag van DIO/B tegen Olhaco lijkt een incident te zijn geweest.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.