Dynamo Apeldoorn juicht in Topdivisie (V)

08 Oct 2017 - Magrietha Top
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Het is stuivertje wisselen aan de top in de Topdivisie bij de vrouwen. Na de derde competitieronde hebben we ook te maken met een derde koploper. Dit keer kunnen er blije gezichten zijn in Apeldoorn, want na een knappe 3-0 overwinning in en op Utrecht staat Dynamo op de eerste plaats van de ranglijst. Daarnaast was er sprake van een imponerende zege van VCN, was er eindelijk de volle buit voor US, hield Orion ook drie punten over aan de wedstrijd, en zorgden de ploegen uit het hoge noorden voor twee benauwde 3-2 zeges.

We beginnen met de kersverse koploper. Dynamo zorgde ervoor dat er na drie gewonnen sets al feest gevierd kon worden. Hoewel het twee keer krap was met 25-23, bleven ze aan de goede kant van de score. VV Utrecht had de gedachten blijkbaar al te veel bij het feestje wat de club 's avonds vierde, want zij gaven bij deze wedstrijd niet voldoende tegenstand en speelden naar eigen zeggen een zeer matige wedstrijd. Ondanks het verlies was het feestje echter een groot succes!

VCN was goed uitgerust na een vrij weekend en lieten dat ook merken aan de reserves van VC Sneek. Hoewel de site van de Nevobo anders doet vermoeden, was de overwinning wel degelijk voor de ploeg uit Capelle aan de Ijssel. Dat betekent zes punten uit twee wedstrijden en nog geen set verloren, een keurige start van de competitie als je pas gepromoveerd bent. Sneek II heeft een minder sterke seizoenstart als promovendus en moet het voorlopig doen met één punt uit drie wedstrijden.

US bewees zichzelf een hele goede dienst door de eerste overwinning van het seizoen te boeken. Het nog puntloze Taurus kon absoluut geen vuist maken in de eigen Kruisboog. Ze moesten het doen met respectievelijk 14, 17 en 18 punten. Na een wat wiebelig begin van de competitie waren deze punten meer dan welkom voor US. Op de eigen facebookpagina waren ze vrij kort over de wedstrijd met de woorden "Geen gelul, drie nul!". Taurus staat na drie wedstrijden nog steeds met lege handen.   

In Huizen was het drie sets erg spannend tussen PDK en Orion. Waar PDK de eerste set nipt won met 29-27, ging de winst in de tweede en de derde set nipt naar Orion. Daarna was de koek op bij de thuisploeg, want Orion won de vierde set met een hele ruime 25-13. Zo nestelt Orion zich in de top van de competitie na een zwakke start. 

Donitas laat ook dit seizoen zien dat ze het volleyballen nog niet zijn verleerd. Hoewel de start zaterdag duidelijk voor Apollo 8 was, zij kwamen op een comfortabele 2-0 voorsprong via twee keer 25-21, wist Donitas de wedstrijd te keren en uiteindelijk via 15-12 in de vijfde set de wedstrijd te beslissen. Wederom een winst voor het collectief uit Groningen. Ze staan daarmee op een verdienstelijke tweede plaats. 

De groene buren uit Groningen wonnen ook met 3-2. Zij wisten Alterno II te verslaan. De plaatselijke wedkantoren hadden al voorspeld dat het een 3-2 wedstrijd zou worden, aangezien beide ploegen alleen nog maar vijfsetters hadden gespeeld. En ook zaterdag was dit weer het geval. Het bleef uitermate spannend tot de allerlaatste seconde. Zelfs de verlenging van de wedstrijd, de vijfde set, kreeg nog een verlenging. Uiteindelijk werd het 17-15 voor Veracles en gingen er twee punten mee Groningen en bleef er één achter in Apeldoorn.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.