Oranje nu overtuigend langs Estland

11 Aug 2017 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Pim Waslander)

Na een wisselvallige eerste oefenpartij tegen Estland, hebben de Lange Mannen gisteren hard toegeslagen tegen de Esten. Met 4-0 was de selectie van Gido Vermeulen duidelijk sterker dan zijn opponent (25-22, 25-21, 25-19, 25-22).

Nederland startte met Daan van Haarlem en Kay van Dijk in zijn diagonaal, op het midden stonden Thomas Koelewijn en Jasper Diefenbach en aan de buitenkant begonnen Thijs ter Horst en Robbert Andringa. Gijs Jorna was de leider in het achterveld. Met name Koelewijn en Van Dijk speelden een sterke pot; Koelewijn was niet alleen overtuigend aan het net, maar serveerde ook nog eens sterk, terwijl Van Dijk in de twee sets die hij speelde een knappe dertien punten binnensloeg.

Wisselingen
In set drie en vier kwamen Wouter ter Maat en Jeroen Rauwerdink binnen de lijnen. De twee pikten zoals verwacht feilloos de draad op. Zo werd de derde set met het grootste verschil gewonnen (25-19). In de vierde periode kregen ook de jonkies Fabian Plak en Auke van de Kamp speeltijd.

Oranje speelde gisteren een goede wedstrijd. Het blok liep goed en ook aanvallend en passend waren de zaken op orde. Vanmiddag volgt de derde en laatste oefenwedstrijd tegen Estland.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.