Celeste Plak na verlies nog strijdvaardiger naar Wkk

27 May 2017 - door Sanne Westerterp
Plak lust de tegenstanders van het Wkk wel rauw. (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

De volleybalvrouwen van het Nederlands team hebben vanmiddag het tweede oefenduel van Italie verloren. Waar de Oranje-vrouwen gisteren nog met 3-1 te sterk waren, ging de opponent er vandaag in Hoogeveen met de buit vandoor. ,,Maar ook van dit verlies leren wij weer bij," vindt Celeste Plak.

Het publiek in Hoogeveen was helemaal klaar om de vrouwen in het Oranje in actie te zien, maar de 2200 toeschouwers kregen een 3-1 nederlaag te verwerken (25-17, 18-25, 13-25, 20-25).

Oranje begon de wedstrijd nog met een overtuigende overwinning, maar na een moeilijke serviceserie tegen kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Italiaanse formatie. ,,Onze foutenlast ging omhoog en hoe mooi wij gisteren nog speelden, zo ‘niet naar wens’ was het nu,” vertelt Celeste Plak met een scheve lach.

Leermoment
,,Eigenlijk is het ook wel goed dat wij nu een verlies om onze oren krijgen,” vervolgt de buitenspeelster. ,,We leren nu weer wie hoe reageert op welke situatie en hoe we hier mee moeten omgaan komende week tijdens ons Wk-kwalificatietoernooi in Baku.

,,We moeten ze slachten!"
Oranje vertrekt morgenochtend naar Baku waar de ploeg dinsdag aan het toernooi begint met een duel tegen Denemarken. ,,Ik vind dat wij ons absoluut moeten kwalificeren, dat is echt mogelijk in deze poule,” zegt Plak, die vooral uitkijkt naar het treffen van zaterdag tegen Azerbeidzjan. ,,Wij hebben het in 2015 lastig tegen hen gehad, maar na die wedstrijd is ons succes eigenlijk begonnen en hebben we flinke stappen gemaakt. Dit is dus een mooie krachtmeting voor ons tegen een mooie tegenstander die we moeten gaan slachten!”

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.