Amerika en China te sterk voor Paravolley dames

20 May 2017 - Coen Kaaij
USA - NED © World ParaVolley

Voor de Nederlandse zitvolleybalvrouwen rest op het World Super Six toernooi een wedstrijd om de vijfde plaats tegen Japan. Op vrijdag en zaterdag verloor de ploeg van Pim Scherpenzeel met 3-0 van paravolley grootmachten Verenigde Staten en China.

Het lukte de Nederlandse vrouwen niet om een vuist te maken tegen de aanvoerder van de wereldranglijst Amerika vrijdag. De Paralympisch kampioen zette Oranje van meet af aan onder druk. Resultaat was een eenvoudige 3-0 zege voor de USA: 25-13, 25-7, 25-16.

Op zaterdag wachtte de verliezend finalist van de Paralympische finale en tweede op de wereldranglijst China. De Chinese vrouwen waren veel sterker. Binnen het uur was de wedstrijd gedaan. 3-0 (25-5, 25-12, 25-11).

Nederland speelt morgen tegen Japan om plaats vijf in het toernooi. Japan heeft als enige geen wedstrijd gewonnen. Nederland won woensdag met 3-1.

Het is het eerste toernooi waar prijzengeld gewonnen kan worden. De finale gaat tussen Rusland en de Verenigde Staten. Op de laatste speeldag in de poule kwamen beide ploegen ook tegen elkaar in actie en wist Rusland verrassend te winnen met 3-0.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.