Oranje besluit oefenstage met gelijkspel tegen België

18 May 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Je ziet het niet heel vaak, een gelijkspel bij volleybal. Maar vanavond vonden België en Nederland het na vier gespeelde sets (2-2) in hun oefenwedstrijd genoeg geweest. Oranje is ongeslagen gebleven in de oefenstage richting het WK-kwalificatietoernooi dat dinsdag begint in Koog aan de Zaan.

Over de wedstrijd van vandaag is niets naar buiten gebracht, de uitslag lezen we in een Instagram-bericht van Kay van Dijk. Het Nederlands team zal nu terug gaan naar Papendal om daar nog enkele dagen te trainen. Op maandag dient Gido Vermeulen zijn definitieve veertien spelers bekend te maken. 

België reist nu af naar Slovenië voor hun kwalificatietoernooi. De ploeg van bondscoach Vital Heynen speelt vanaf woensdag in Ljubljana achtereenvolgens tegen Portugal, Georgië, Israël, Letland en Slovenië. Net zoals bij Nederland plaatst alleen de winnaar van het toernooi zich direct voor het WK. De nummer twee speelt een laatste kwalificatieronde in juli.

Kaarten
Nederland speelt op 23, 24 en 25 mei in topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan tegen Luxemburg, Moldavië en Griekenland. Op 27 en 28 mei wachten Oostenrijk en Slowakije in Apeldoorn. Ga voor kaarten naar volleybal.nl/ticketsReageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.