Bouw topsporthal Ede bijna van start

21 Apr 2017 - door Sanne Westerterp
(©RHF-Pim Waslander)

Als alles volgens plan verloopt, wordt op vier juni aanstaande begonnen met de bouw van de topsporthal in Ede, waar Vallei Volleybal Prins dan vanaf seizoen 2018/'19 voor maximaal 1200 toeschouwers zijn wedstrijden kan spelen.

Het oorspronkelijk budget van ruim tien miljoen euro voor het realiseren van de topsporthal werd in 2012 vastgesteld. Door de inflatie en de gewijzigde marktomstandigheden zijn de bouwkosten 1 miljoen hoger uit gevallen. Daarom heeft Ede het budget verhoogd naar het prijspeil van 2018. Al in 2015 tekende Ede een contract met de Christelijke Onderwijs Groep (COG), de ‘moeder’ van ROC A12 en Sportservice Ede om te komen tot de ontwikkeling van de topsporthal. ,,Er is heel hard gewerkt om dat voor elkaar te krijgen," zegt wethouder Johan Weijland.

In de basis is de sporthal volgens de wethouder geschikt gemaakt voor het beoefenen van topsport. Vallei Volleybal Prins zal straks dan ook zijn intrek in deze mooie, nieuwe sporthal nemen. ,,De hal is ook geschikt om daarin lessen te gaan geven. De hal wordt omringd door allerlei ruimtes die heel bruikbaar zijn om te benutten voor de studenten van de Kenniscampus. Hierdoor wordt het echt een centrum van sport voor de studenten, eigenlijk voor de hele wijk. Het is ook een welkome aanvulling op het achterliggende sportpark."

Of er in juni daadwerkelijk begonnen kan worden aan de bouw van de topsporthal, die ongeveer een jaar in beslag zal nemen, melden we later op de Volleybalkrant. Bekijk hier vast in een filmpje hoe de topsporthal eruit komt te zien.Vallei Volleybal Prins is al zes jaar Vriend van Volleybalkrant en krijgt daarom extra ruimte op onze website. Bovendien worden  alleen onze Vrienden met sponsornaam genoemd. Wil jij met jouw bedrijf of team ook bijdragen aan de voortgang van de Volleybalkrant? Word dan Vriend voor €100,- of vraag naar de advertentiemogelijkheden. Stuur hiervoor een e-mail naar sanne.westerterp@gmail.com. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur