Sneek neemt 2e plek over

20 Apr 2017 - door Henrieke Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

VC Sneek heeft de tweede plek overgenomen in de kampioenspoule bij de vrouwen. Dankzij een zwaarbevochten overwinning op Coolen-Alterno stijgt de Friese ploeg een plek en staat het nu op de positie die recht geeft op de finale.

Sneek lijkt een gewoonte te hebben gemaakt van het spelen van een vijfsetter. Voor de vierde keer op rij moest een tie-break de beslissing brengen voor Sneek in de kampioenspoule. En voor de derde keer op rij stapte de Friese ploeg als winnaar van het veld.

Woensdagavond stond het inhaalduel tegen Coolen-Alterno op het programma. De wedstrijd was verzet om de afwezigheid van Hester Jasper door het EK op te vangen. Petra Groenland kon echter dit duel alsnog niet beschikken over de talentvolle speelster, die overbelast is geraakt door het Europese toernooi.

De inzet van het inhaalduel was duidelijk: de tweede plek in de kampioenspoule. Dan moest er echter wel gewonnen worden van de Apeldoornse bezoekers en dat bleek nog niet zo eenvoudig.

De wedstrijd
De eerste anderhalve set waren voor de bezoekers uit Apeldoorn, die een 0-1 voorsprong namen en met 11-15 voorkwamen in de tweede doorgang. De Friese inhaalrace begon vanaf dat moment, onder leiding van Roos van Wijnen werd de stand gelijk getrokken (1-1).

In de derde set waren de rollen omgedraaid: Sneek nam de leiding, maar Alterno trok de set in de tweede helft naar zich toe. De setpunten vlogen over en weer, maar met een ace van Annemiek te Beest kwam Alterno alsnog op een 1-2 voorsprong.

Dankzij goede servicebeurten van Siebring en Volkers liep Sneek eenvoudig uit naar een 20-10 voorsprong. Alterno gaf ook ditmaal niet op en vocht zich terug tot 23-20. Boonstra maakte een eind aan de Apeldoornse inhaalrace en sloeg de laatste twee punten binnen voor Sneek.

Daarna vond de thuisploeg het mooi geweest. In de tie-break werd snel een voorsprong opgebouwd, die Alterno niet meer weg kon werken. Met 15-10 kon Petra Groenland opnieuw opgelucht ademhalen, net als de Friese speelsters.

Spanning tot het laatste duel
Sneek schrijft met deze zege opnieuw twee punten bij en passeert Springendal-Set-Up’65 op de ranglijst. Het verschil is echter slechts 1 punt met nog 1 duel te gaan.

Zaterdag krijgt Set-Up bezoek van Alterno en de Ootmarsumse ploeg moet ruim winnen om nog de nodige druk op Sneek te zetten. Sneek komt zondag pas in actie tegen Flynth Flamingo’s Activia en weet dan wat er nodig is om een finaleplek af te dwingen.

 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur