Niels Klapwijk dwingt met Inegöl Europees volleybal af

19 Apr 2017 - Coen Kaaij
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Voor het eerst in de geschiedenis van Inegöl Belediye heeft de ploeg zich geplaatst voor Europees volleybal. Op dinsdagavond was Niels Klapwijk met 21 punten weer belangrijk voor zijn team in de winst op Galatasaray. In de halve finales om het landskampioenschap trok Halkbank (Dick Kooy) de stand gelijk tegen Ziraat Bankasi (Jeroen Rauwerdink en Kay van Dijk).

Na het verlies tegen Ziraat Bankasi in de kwartfinales om het landskampioenschap heeft de ploeg van Niels Klapwijk in twee wedstrijden afgerekend met Galatasaray. Afgelopen zaterdag werd het in de thuiswedstrijd al 3-0, gisteravond versloeg Inegöl de ploeg uit Istanbul met 3-1. Inegöl speelt nu tegen de winnaar van Maliye Piyango en Istanbul BBSK voor plaats 5, die direct toegang tot de Challenge Cup geeft. De zesde plaats levert sowieso de Balkan Cup op waarin een tocket voor de Challenge Cup gewonnen kan worden.

Na afloop was Klapwijk erg blij. "Het is een hele belangrijke overwinning voor de club. Voor het eerst in de geschiedenis gaan we Europa in. Met de zesde plek spelen we Balkan cup en die wordt eigenlijk ieder jaar door de Turkse teams gewonnen omdat die zwak bezet is. Voor het seizoen was dit ons doel en dat is dus gehaald."

"We hebben het als team weer goed opgepakt na de verliespartijen tegen Ziraat en gaan nu proberen het nog mooier te maken dan het al is", blikt Klapwijk vooruit op de volgende ronde. Bij Maliye Piyango - Istanbul BBSK is de stand na twee wedstrijden 1-1.

Tekst gaat door onder foto.Beladen duel
Ook in de halve finale tussen Ziraat Bankasi en Halkbank is de stand 1-1. Vrijdag won de ploeg van Jeroen Rauwerdink en Kay van Dijk nog met 3-2, op dinsadagavond was Halkbank overtuigend de betere met 3-0. "Na de wedstrijd van gisteren staan we weer met beide voeten op de grond", vertelt Jeroen Rauwerdink. "We hebben gisteren alleen in de eerste set kansen gehad. Zelf kwam ik erin in de tweede set, maar kon helaas niks toevoegen en verloren de set uiteindelijk dik. Zij waren op alle fronten beter en wij waren geen schim van de gewonnen wedstrijd afgelopen vrijdag." 

Dick Kooy speelde bij Halkbank een goede wedstrijd, hij kwam tot elf punten uit veertien aanvalspogingen. Aanstaande vrijdag staat de beslissende wedstrijd op het programma, in dezelfde hal als waar de eerste twee ontmoetingen zijn gespeeld. Halkbank en Ziraat Bankasi spelen namelijk in dezelfde hal. Officieel speelt Halkbank vrijdag thuis en zal er een klein voordeel qua supporters voor hen zijn.

Rauwerdink is duidelijk over wat er moet gebeuren om vrijdag te kunnen winnen. "Vrijdag staat alles weer op nul. Als wij onze zaken op orde hebben, dan wordt het een spannende wedstrijd. Zaak is om de komende dagen te gebruiken om iedereen fit en scherp te maken om een echte finale te spelen." De winnaar zal het in de finale van de play-offs opnemen tegen de winnaar van de ontmoeting Fenerbahçe - Arkasspor, de stand is daar ook 1-1.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

TOPPERS VAN DE WEEK

Seesing Personeel Orion - Lycurgus 

zat 21 APR 20.30 uur