Zaterdag cruciaal duel om kampioenschap topdivisie

14 Apr 2017

Aanstaande zaterdag staat de inhaalwedstrijd tussen van Volley Tilburg en Zaanstad op het programma. Het wordt wellicht de allesbeslissende wedstrijd in de topdivisie van de mannen. De strijd om het kampioenschap is ongekend spannend. Zaanstad is op dit moment koploper en titelfavoriet met drie punten voorsprong op Volley Tilburg, dat op de derde plaats staat. Daartussen staat de derde kanshebber, Sliedrecht Sport. Dat heeft met een wedstrijd meer gespeeld 1 punt achterstand op Zaanstad. Dat maakt dat er te veel scenario's zijn om ze allemaal uit te werken. Zaanstad is dé favoriet: bij een 3-0 of 3-1 zege in Tilburg is die ploeg kampioen, los van het resultaat van de laatste wedstrijd. Als Tilburg wint met 3-0 of 3-1 wordt de laatste wedstrijd alles beslissend. Tilburg en Zaanstad zullen in dat geval ook die wedstrijd moeten winnen. 
De ploegen eindigen dan gelijk en het setquotiënt zal beslissend zijn. Ook Sliedrecht heeft nog een kans als Tilburg wint, maar die is niet erg groot.

Voor Volley Tilburg is deze wedstrijd ook het derde duel uit de 'revanche-trilogie': een serie van drie opeenvolgende wedstrijden tegen tegenstanders waarvan eerder dit seizoen verloren werd. Die trilogie loopt tot nu toe succesvol: part one (3-0 thuiswinst op Compaen) en part two (3-1 winst bij de toenmalige koploper Sliedrecht) zijn geslaagd. Met name die laatste winst was een prestatie van formaat.

Zaterdag (aanvang 20.00 uur) zal Tilburg in de eigen T Kwadraat tot het uiterste moeten gaan. In Zaandam speelde het team en de eerste twee sets fantastisch, maar kon het de 2-0 voorsprong niet vasthouden. Zaanstad won die wedstrijd met 3-2. Met die uitslag zullen de Noord-Hollanders ook vandaag graag uit Tilburg willen vertrekken. Aan heren 1 de opdracht om dat te voorkomen.

Ronald Vermeulen en Peter van Nooijen hebben deze week alles gedaan om de mannen op de training op scherp te zetten. Laten we hopen dat dat gelukt is. En dat de fans die dit spektakelstuk vanaf de tribune meebeleven van zich laten horen. De steun van ons supporterslegioen zou vanavond wel eens de doorslag kunnen geven.


(Bron: Volley Tilburg)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.