Orion en Dynamo naar bekerfinale

25 Jan 2017 - door Coen Kaaij
©RHF-Pim Waslander (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de tweede wedstrijd om de halve finale van de nationale beker hebben Draisma Dynamo en Seesing Personeel Orion hun favorietenrol waargemaakt. Beide ploegen hoefden slechts twee sets te winnen om zich te plaatsen voor de bekerfinale in Zwolle op 19 februari. 

In Sporthal De Stoep, de sfeervolle thuishaven van Sliedrecht Sport, was het Orion dat er geen twijfel over liet bestaan welke ploeg het meeste recht had op de finale. De formatie van Goran Aleksov schoot uit de startblokken en overklaste de koploper uit de Topdivisie. Binnen afzienbare tijd wonnen de Doetinchemmers met 12-25 en 10-25. Ze stelden daarmee hun plek in de bekerfinale al veilig. De derde set ging nog naar Sliedrecht, de ploeg van coach Paul van der Ven had de opdracht gekregen te genieten en deed dat bij setwinst ook volop. Orion won de wedstrijd uiteindelijk in vier sets.

Voor Draisma Dynamo was de opdracht gelijk aan die van Orion, twee sets winnen is voldoende om in de finale te staan. Toch had de ploeg van Bas Hellinga het een stuk lastiger om aan de vereiste twee sets te komen in Barneveld tegen Advisie/SSS. In de drie eerdere ontmoetingen dit seizoen was het SSS nog niet gelukt Dynamo een set afhandig te maken, in deze halve finale wel. Nadat Dynamo de eerste set pakte met 25-22, was het daarna de thuisploeg die met dezelfde cijfers zegevierde. Alles om voor te spelen dus nog.

De illusie die SSS na de setwinst koesterde, verdween als sneeuw voor de zon halverwege de derde set. Via 10-11 werd het 10-15 en daarmee was het verzet gebroken. Dynamo liep uit naar 18-25 en kon plannen gaan maken voor de reis naar Zwolle. Nadat de strijd was gestreden, was de spanning uit de wedstrijd. Dynamo maakte het nog routineus af, 17-25. 

Op zondag 19 februari staan Orion en Dynamo voor de tweede keer dit seizoen tegenover elkaar. In de openingswedstrijd van de competitie werd het een kraker, Dynamo won in vijf sets. De wedstrijd staat gepland voor 13.00 uur.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.