Volleybalkrant Awards voor Ronnes en Daalderop

08 Jan 2017 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Gijs Ronnes heeft voor het tweede jaar op rij de Volleybalkrant Award ontvangen als beste coach van het jaar. De succesvolle beachvolleybalcoach hield in een spannende verkiezing Giovanni Guidetti nipt achter zich. Nika Daalderop prolongeerde de titel als talent van het jaar.

Volleybalkrant Awards
Volleybalkrant.nl organiseerde naast de Ingrid Visser Awards voor het derde jaar op rij ook de Volleybalkrant Awards. Deze prijzen worden uitgereikt aan de beste coach van het jaar en het beste talent (maximaal 18 jaar; geboren op of na 1 januari 1998).

De Volleybalkrant Awards werden bij het NK Beach Indoor in Aalsmeer uitgereikt aan dezelfde winnaars als vorig jaar: Gijs Ronnes en Nika Daalderop.

Gijs Ronnes
De verkiezing voor coach van het jaar was een spannende strijd tussen twee bondscoaches: Giovanni Guidetti en Gijs Ronnes. Na het tellen van de stemmen van de lezers en het jury-overleg was er nog geen winnaar uit de bus gekomen. Hierop besloot Ronald Hoogendoorn als organisator van de verkiezing de knoop door te hakken en met een beslissende stem Ronnes als winnaar aan te wijzen.

Ronnes verdient de Volleybalkrant Award vanwege zijn geweldige prestaties met de twee beachvolleybalduo's Alexander Brouwer/Robert Meeuwsen en Reinder Nummerdor/Christiaan Varenhorst. Hij leidde beide teams naar vier podiumplaatsen op de World Tour - waaronder goud bij één Grand Slam - en bereikte met hen de Olympische Spelen. Daar begeleidde hij Brouwer en Meeuwsen op weg naar historisch brons.

Ronnes ontving de prijs uit handen van Avital Selinger. 

Tekst gaat verder onder de video.

Nika Daalderop
Van de vier jaarlijkse volleybalprijzen die zijn uitgereikt in The Beach was bij die voor talent van het jaar de grootste overeenstemming. Nika Daalderop was net als vorig jaar de favoriet van de lezers van Volleybalkrant.nl. Daarnaast was zij ook het jury-oordeel unaniem: Daalderop is het talent van 2016.

Daalderop heeft de prolongatie van deze prijs te danken aan prestaties in de zaal én op het zand: van topscorer in de eredivisie (zaal) tot debuteren op de World Tour. De tastbare prijzen haalde ze vooral als beachvolleybalster: het winnen van een eredivisietoernooi, Nederlands kampioen beachvolleybal, prolongatie van de Europese titel onder de 20 jaar en zilver bij het WK onder de 19 jaar.

Nika Daalderop kon zelf niet bij de prijsuitreiking aanwezig zijn; zij kwalificeerde zich gisteren met Jong Oranje in Roemenië voor de volgende WK-kwalificatieronde. Haar zus Sarah Daalderop nam de prijs namens haar in ontvangst.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.