Nika Daalderop wint Fanny

19 Dec 2016 - Manou ten Asbroek
Pim Waslander || Ronald Hoogendoorn

Traditioneel is op de maandag voor het Nationale Sportgala (aanstaande woensdag) de verkiezing voor Sporter van Amsterdam. Nika Daalderop, speelster bij Ladies in Black Aachen, is sinds die avond de trotse eigenaar van een Fanny, als Talent van Amsterdam.

Daalderop komt bij Volleybalvereniging Amsterdam (VVA) vandaan. Ze groeide op in de hoofdstad, waar ze haar eerste stappen in het volleybal zette. Zowel in de zaal als in het zand ging het snel met de nu 17-jarige Daalderop. In Amsterdam krijgen de winnaars de befaamde Fanny uitgereikt, het beeldje dat vernoemd is naar Fanny Blankers-Koen.

Ook wordt de Amsterdamse Pluim uitgereikt, een waardering voor de sportvereniging die sporten voor minder valide sporters mogelijk maakt.Alle Amsterdamse kampioenen worden gehuldigd, zo ook bijvoorbeeld Sven Vismans voor zijn nationale beachtitel. De Fanny's werden verdeeld in de categorie Sportman, Sportvrouw, Talent, Ploeg en Coach van het jaar. 

Talent van Amsterdam
Haar Fanny dankt ze niet alleen aan het winnen van de Volleybalkrant-award van Talent van het jaar, maar ook aan haar geprolongeerde Europese titel bij de vrouwen tot 20 jaar. Ook het feit dat ze op deze leeftijd al in de Bundesliga speelt en zowel in het zand als de zaal goed uit de voeten kan, maakten de keuze van de vakjury en het publiek niet te moeilijk. Met Daalderop waren zwemmers Robin Neumann en Ben Schwietert genomineerd. 

Tokyo 2020
Haar reactie op de vragen van ex-sevensspeelster Tessa Veldhuis vindt u hieronder, nuchter heeft ze haar eerstvolgende doel al voor ogen:Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.