WK paravolleybal 2018 start in Venlo

21 Oct 2016 - door Gepko Hahn
Archieffoto van Final Four in Belfeld (gemeente Venlo) (©RHF-Pim Waslander)

De Nevobo heeft Venlo gevraagd de openingsspeelstad te zijn voor het wereldkampioenschap paravolleybal in 2018, zo meldt 1Limburg.nl.

In 2018 organiseert de Nevobo drie grote volleybalevenement: het EK beachvolleybal, het EK voor mannen onder de 20 jaar en het WK paravolleybal.

De bond wil dat de toernooien over het hele land verspreid georganiseerd worden. Voor het WK paravolleybal is Venlo benaderd als speelstad en de kans is groot dat het WK ook in deze Limburgse stad begint. Limburg1 meldt dat de Venlo en zes omliggende gemeenten samen 40.000 euro in de opening willen steken.

De overige 60.000 euro - van de ton die de Nevobo vraagt - moet van de provincie en/of de Euregio komen. ,,De provincie heeft Venlo al gemeld kansen te zien voor een subsidiebijdrage'', aldus het regionale medium op zijn website.

Het WK paravolleybal moet over twee jaar in Venlo beginnen, maar is niet de enige speelstad. De precieze locatie is nog onbekend, maar mogelijkheden zijn Theater De Maaspoort en de cradle-to-cradle bouwen sporthal in Venlo-Zuid.

De keuze voor Venlo is niet verrassend, aangezien BVC Holyoke uit Belfeld - een dorp in de gemeente Venlo - de afgelopen drie seizoenen op rij landskampioen werd.

Het is overigens niet de eerste keer dat het WK paravolleybal in Limburg wordt gehouden. Het WK is vier keer eerder in Nederland georganiseerd, waarvan de laatste twee keer in Limburg: Maastricht (2000) en Roermond (2006).
Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.