Week van de scheidsrechter

30 Sep 2016 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Vanaf morgen (zaterdag) begint de Week van de Scheidsrechter. Deze actieweek - die van 1 tot en met 9 oktober loopt - is opgezet om scheidsrechters in het zonnetje te zetten.

Week van de Scheidsrechter
Sinds 2009 vindt elk jaar in de eerste week van oktober de week van de scheidsrechter plaats.

,,Het doel van de Week van de Scheidsrechter is dat sporters, sportclubs, en –bonden hun waardering laten blijken aan scheidsrechters, juryleden en andere officials. Zij zetten zich vaak belangeloos in voor de sport en daar mogen ze voor in het zonnetje worden gezet", vertelt projectleider Jan Vlasblom van het 'Naar een veiliger sportklimaat'.

Bijzonder
Deze week van de scheidsrechter is extra bijzonder - en belangrijk - in volleyballend Nederland vanwege de vele spelregelwijzigingen. Voor de spelers en coaches is het wennen, maar uiteraard ook voor de scheidsrechters die het spel volgens de nieuwe regels moeten leiden.

Vergeet verder niet dat scheidsrechters voor hun plezier zich inzetten voor de sport. Zonder scheidsrechters vinden er geen wedstrijden plaats. Niet alleen omdat een wedstrijd een leidsman nodig heeft, maar ook omdat verenigingen moeten voldoen aan een leveringsplicht. Een vereniging moet scheidsrechters afleveren voor het district waar in gespeeld wordt. Scheidsrechters zorgen er dus voor dat teams competitie kunnen spelen.
#scheidsbedankt
Het is niet meer dan gewoon om de scheidsrechters te bedanken voor hun inzet. De Nevobo is één van de twaalf sportbonden die aan spelers, teams en vereningen vraagt om van 1 tot en met 9 oktober extra hun waardering uit te spreken voor de arbitrage. Dit kan in woord, maar mag ook in gebaar.

Met #Scheidsbedankt kun je via Twitter en Facebook nog meer aandacht geven aan de scheidsrechter door je actie te delen met @volleyscheids en #Scheidsbedankt.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.