Nesselande na loting in de eredivisie

11 Jul 2016 - door Gepko Hahn
(©RHF-Pim Waslander)

VC Nesselande is komend seizoen de twaalfde ploeg in de eredivisie bij de mannen. De Zevenhuizense ploeg kwam bij een loting op het bondsbureau in Nieuwegein als gelukkige uit de koker. VCV 2 was de andere gegadigde voor de eredivisie.

Nadat er een vacature was ontstaan in de eredivisie (lees hier), grepen VC Nesselande en VCV 2 hun kans om deze in te vullen. Beide teams willen graag naar het hoogste niveau en leverden ook de juiste papieren in om aan alle licentievoorwaarden te voldoen.

De Nevobo besloot vanavond (maandag) om 18.00 uur via loting te bepalen wie komend seizoen in de eredivisie mag acteren. VC Nesselande is de gelukkige. VCV 2 blijft in de eerste divisie B.

Landskampioen
De Zevenhuizense ploeg keert zodoende weer terug in de eredivisie. Nesselande was jarenlang actief op het hoogste niveau en veroverde in 2009 voor de zevende keer de landstitel. Drie dagen later vroeg de stichting rondom het team zijn faillissement aan; middels Rivium Rotterdam werd nog een doorstart gemaakt, maar na het kampioenschap en faillissement in 2011 was het definitief voorbij voor Nesselande.

Nesselande maakte in 2014 de sprong van de tweede divisie naar de topdivisie, ook toen was het de gelukkige in een loting bij de Bond. Nesselande degradeerde direct, maar werd afgelopen seizoen weer kampioen in de eerste divisie B waardoor het alsnog in de topdivisie mocht spelen komend seizoen. De ploeg maakt nu dus de overstap naar de eredivisie.

Het is nog onduidelijk in hoeverre de Nevobo daaronder divisies gaat opvullen. Olhaco komt in eerste instantie in aanmerking voor een plaats in de topdivisie als de Nevobo die positie wil opvullen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.