Tweede EK-titel op rij voor Daalderop/ Stubbe

19 Jun 2016 - door Henrieke Hahn
(©CEV)

Nika Daalderop en Joy Stubbe hebben voor het tweede jaar op rij het EK onder de 20 jaar op hun naam geschreven. In de finale had Italië geen schijn van kans.

In de eerste set bouwden Daalderop en Stubbe al vroeg een riante voorsprong op. De Nederlandse vrouwen gaven de leiding niet meer uit handen. Hoewel de Italiaanse blokkering af en toe voor punten zorgde, waren de Oranje vrouwen simpelweg een maatje te groot.

Italië had in de tweede set heel even een voorsprong (1-3), maar deze verdween al snel. Op 8-6 had Daalderop/ Stubbe haar gewenste voorsprong. Op 12-10 kwam Daalderop aan service en zij serveerde Italië helemaal weg. Met een paar aces op rij was het verschil definitief gemaakt. Enkele punten later was de overwinning binnen (21-14).

Na de bronzen medaille bij de senioren op de Satellite in Baden van vorige week, pakt Daalderop/ Stubbe dit weekend goud in Antalya. Vorig jaar won het duo het EK onder de 20 jaar voor het eerst. Ditmaal was de titelprolongatie onvermijdelijk en waren de Nederlandse vrouwen simpelweg te goed voor hun tegenstander in de finale.


Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.