5e plaats op WK voor Stubbe/ Daalderop

15 May 2016 - door Henrieke Hahn
(©FiVB)

Joy Stubbe en Nika Daalderop zijn op een vijfde plaats geëindigd op het WK onder de 21 jaar. De Nederlandse vrouwen gaven vooral in de eerst doorgang van de kwartfinale zeker hun visitekaartje af tegen het sterke Braziliaanse duo Duda/ Ana Patricia, maar konden dit helaas niet omzetten naar setwinst.

Stubbe/ Daalderop begon scherp aan de kwartfinale en de beide teams waren aan elkaar gewaagd. In de eerste set zetten de duo's een hoog niveau weer, met weinig fouten en mooie scores. Op 19-18 had de Nederlandse ploeg de beste papieren voor de setwinst, maar enkele mindere passjes zorgden uiteindelijk voor een Braziliaanse setwinst.

Stubbe/ Daalderop kon het hoge niveau uit de eerste set niet vasthouden in de tweede doorgang. De Braziliaanse vrouwen zochten vanaf de tweede set Stubbe op met de service en het grote Braziliaanse blok zorgde voor veel problemen. Al snel stond er een 3-7 achterstand op het scorebord.

De Nederlandse vrouwen deden af en toe nog wel wat terug, maar konden niet meer voldoende druk zetten om het Duda/ Ana Patricia lastig te maken. Stubbe/ Daalderop maakte vanachter de servicelijn en in het veld de nodige fouten, terwijl Brazilië de foutenlast laag hield. Met 16-21 ging ook de tweede set naar de olympisch jeugdkampioenen uit Brazilië. Stubbe/ Daalderop eindigt door dit verlies op een knappe vijfde plaats op het WK onder de 21 jaar.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.