VC Sneek bedankt voor Europacup

05 May 2016 - door Gepko Hahn
Roos van Wijnen (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Landskampioen VC Sneek ziet, na twee seizoenen 'Europa', af van een nieuwe inschrijving voor een Europese competitie in het seizoen 2016/2017. De Sneker volleybalclub heeft zich als landskampioen geplaatst voor de voorrondes van de Champions League. Het inschrijfgeld is te gortig voor VC Sneek. De inkomsten blijven naar verwachting ernstig achter bij de kosten.

VC Sneek mag zich als landskampioen inschrijven voor de Champions League, maar is daar niet toe verplicht. Het kan zich ook inschrijven voor het tweede Europese toernooi: de CEV Cup. Hier ziet het ook van af om financiële redenen. 

Een tweede motivatie is de wissel die het organiseren van de Europacupwedstrijden op de bestaande organisatie trok in de voorbije twee seizoenen. VC Sneek wil zich graag concentreren op de interne organisatie en bouwen aan een bredere financiële basis. ,,Het is een lastige tijd voor veel sportclubs. Dat is bij ons niet anders. We zullen er het komende seizoen alles aan moeten doen om onze relaties uit te bouwen, zowel intern als extern", licht voorzitter Jabik Broersma toe.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.