Reflex kampioen tweede divisie A (m)

19 Apr 2016 - door Gepko Hahn
(© Reflex Kampen)

Na de nederlaag vorige week bij directe concurrent VC Zwolle 2 moest het voor Reflex dan maar afgelopen zaterdag gebeuren: kampioen worden van de tweede divisie A. Met een 3-1 overwinning op Side-Out werd de titel één speelronde voor het einde binnengehaald.

Met oud-eredivisionisten Willem-Maarten Heins en Sandor van Straten in de gelederen was Reflex vanaf het begin van het seizoen oppermachtig. Pas op 20 februari leidde de Kampense mannen hun eerste nederlaag. Daarna zou het alleen nog van VC Zwolle 2 - vorige week - verliezen.

Zaterdag kreeg Reflex zijn tweede kans om kampioen te worden, na de eerste mogelijkheid in Zwolle niet te verzilveren. Voor eigen publiek had Reflex weinig problemen met het al gedegradeerde Side-Out. Na 25-22 en 25-15 haperde de machine van coach Daniël IJsselstein even (24-26), maar met 25-18 won het de wedstrijd en was het kampioenschap een feit.

Reflex keert zodoende naar de eerste divisie. VC Zwolle 2 mag als nummer twee proberen dat via de nacompetitie te bereiken. Side-Out is gedegradeerd uit de tweede divisie A; dat dreigt ook voor DIO/Bedum 2 te gebeuren. De strijd om de tiende plaats te ontlopen gaat nog tussen vier teams.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.