Oranje Nassau kampioen in 2A (v)

11 Apr 2016 - door Henrieke Hahn
© Oranje Nassau Dames 1

Oranje Nassau is zaterdag kampioen geworden in de tweede divisie A. De Groningse ploeg schreef zelf opnieuw een overwinning bij op de nummer twee en zag vervolgens de andere concurrent het benodigde punt morsen. De koploper is hierdoor met nog twee wedstrijden te gaan niet meer te passeren.

Oranje Nassau stond halverwege het seizoen al bovenaan in de tweede divisie A en eindigt nu dus ook op de eerste plek. Afgelopen zaterdag kon het kampioenschap voor het eerst worden binnen gehaald. Oranje Nassau had één kans om eigenhandig de titel te bemachtigen. Hiervoor moest er in Assen met 0-4 gewonnen worden van de nummer twee Sudosa-Desto 2. De koploper liet de eerste set liggen bij Sudosa, maar won uiteindelijk wel met 1-3.

Hierdoor was het kampioenschap nog steeds mogelijk, maar de koploper was wel afhankelijk van het resultaat van de nummer drie VC Bolsward. Toen al snel na de eigen wedstrijd bekend werd dat Bolsward de eerste set had verloren, kon de champagne alsnog worden ontkurkt.

Met nog twee wedstrijden te gaan, kan Oranje Nassau niet meer worden ingehaald door haar concurrenten. De Groningse ploeg komt hierdoor volgend jaar uit in de eerste divisie.

De strijd om de tweede plek gaat tussen VC Bolsward en het tweede team van Sudosa. De teams staan op een gelijk puntenaantal, maar Bolsward kwam een wedstrijd minder in actie. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.