Reflex neemt voorschot op kampioenschap in 2e divisie A

05 Apr 2016

Kampen 02-04-2016

Nog 4 wedstrijden te gaan, 20 punten te verdelen, 7 punten voorsprong op naaste concurrent VC Zwolle H2 en de thuiswedstrijd tegen VC058 uit Leeuwarden op het programma. Dat waren de ingrediënten voor de heren van AH Van Mierlo/ Reflex op zaterdag 2 april. De mini’s van de week Michiel en Goemaneh hadden er in ieder geval veel zin in en brachten veel energie en (uiteraard) twee goede services met zich mee. De heenwedstrijd in Leeuwarden was door Reflex met 0-4 gewonnen, maar makkelijk was dit niet gegaan. Reflex was dus gewaarschuwd. Leeuwarden strijdt voor directe handhaving in de 2e divisie en kon, net als Reflex in haar strijd om het kampioenschap, elk punt gebruiken.

Reflex begon matig aan de eerste set. Al vrij snel stond er een 1-5 stand op het bord door veel persoonlijke fouten. Op 8-13 riep coach Daniël IJsselstein zijn mannen naar de kant om meer rust en scherpte in het team te krijgen. Zeven punten later bracht Daniël spelverdeler Eric Berkemeijer in het veld voor Jeroen van Doorne die totaal niet in de wedstrijd zat. Op 15-20 leek de set beslecht in het voordeel van VC058, maar de mannen van Reflex wisten, op de service van Jorn Diender terug te komen tot 19-20. De wissels aan de kant van Leeuwarden die volgden werden door het publiek sfeervol toegezongen met het traditionele ‘Hij was maar een wissel speler’.  Dit miste zijn uitwerking niet en Reflex won de 1e set toch nog met 26-24.

In de tweede set had een ongewijzigd Reflex de zaken beter op orde en was de foutenlast aan de kant van Leeuwarden te hoog. Slechts twee keer wist Leeuwarden op eigen service een, of meerdere punten te scoren. Dit was te weinig tegenover bijvoorbeeld de drie punten op service van Tom Hanekamp, of de 5 punten op service van Willem-Maarten Heins. Tot 12-12 ging het nog wel gelijk op, maar daarna liep Reflex, met een goed spelende libero Mark Snippe weg van de gasten. De set ging uiteindelijk met 25-16 naar de thuisploeg.

De derde set leek veel op set 2. Met name vanaf de servicelijn was Reflex sterker. Wederom kon VC058 tot halverwege de set bijblijven, maar op 14-13 scoorde Reflex het punt en was het wederom Willem-Maarten die met zijn service vier punten op het scorebord liet noteren. Het vervolg van de set werd zakelijk uitgespeeld en de set werd met 25-17 gewonnen (3-0).

Met de winst in de wedstrijd op zak was er nog een (bonus)punt te verdelen. Daniël Ijsselstein probeerde met 3 wisselspelers nieuwe energie in het team te brengen. Aan het begin leek dit te lukken door onder meer twee aces van Gerben Hendriks. Daarna nam VC058 het initiatief. Onder aanvoering van de sterk spelende libero Sander Post van VC058 werden veel ballen van de grond gehaald en scoorden de aanvallers veelvuldig. Daarbij maakte Reflex te veel persoonlijke fouten. Via 7-10 liep VC058 uit naar 10-16. De energie en inzet om de achterstand nog om te buigen die er in de eerste set nog wel was bleef uit. Leeuwarden bleef makkelijk scoren en de 15-25 eindstand betekende toch een beetje een anticlimax van de wedstrijd.

Doordat directe concurrent VC Zwolle H2 verrassend met 3-1 had verloren bij Dio Bedum H2 loopt AH Van Mierlo/ Reflex 3 punten uit in de race om het kampioenschap. De voorsprong is nu 10 punten, waardoor volgende week een 2-3 zege in Zwolle tegen directe concurrent VC Zwolle H2 voldoende is voor het kampioenschap in de 2e divisie.


(Bron: Reflex Kampen H1)

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.