Zware loting Oranje vrouwen in CL

28 Jan 2016 - door Gepko Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Nederland is ook in de play-offs van de Champions League goed vertegenwoordigd. Slechts vijf van de dertien Oranje vrouwen overleefden de poulefase niet. In de knock-outfase moeten de Nederlanders wel volop aan de bak, met een oranje onderonsje tussen Maret Balkestein-Grothues en Floortje Meijners & Yvon Beliën.

De Nederlandse vrouwen die tot de play-offs van de Champions League zijn doorgedrongen hebben zwaar geloot. Lonneke Sloetjes, Anne Buijs en Robin de Kruijf zijn met hun Vakifbank Istanbul weliwaar één van de favorieten voor de eindzege, maar dan moet er in de play-offs 12 wel eerst gewonnen worden van titelverdediger Eczacibasi. De stadgenoot was vorig jaar nog verantwoordelijk voor de uitschakeling van Giovanni Guidetti's Vakifbank in de halve finales van de Champions League. Dat zullen twee verhitte derby's worden in februari.

Laura Dijkema en Myrthe Schoot kropen met Dresdner SC door het oog van de naald en mogen zich net als vorig jaar in de knock-outfase van het belangrijkste Europese clubtoernooi bewijzen. Daarin is Dinamo Moskou de tegenstander. De Russische ploeg kende een sterke poulefase, mede dankzij sterspeelster Natalia Obmochaeva.

Daarnaast is het zeker dat er minimaal één Nederlander in de play-offs 6 staat. Maret Balkestein-Grothues speelt met Trefl Sopot namelijk tegen Floortje Meijners en Yvon Beliën, die met Piacenza een succesvolle poulefase kenden. 

Ten slotte is er ook nog een Nederlandse coach actief in de Champions League. Avital Selinger gaat met Volero Zürich op jacht naar eremetaal; de eerstvolgende horde is Lokomotiv Bakoe.

Loting Champions League
Play-offs 12
Eczacibasi Istanbul - VakifBank Istanbul 
Lokomotiv Bakoe - Volero Zürich 
Chemik Police - Fenerbahce 
Dresdner SC - Dinamo Moskou 
Uralochka-NTMK Jekaterinenburg - Dinamo Kazan  
PGE Atom Trefl Sopot - Nordmeccanica Piacenza

Het Italiaanse Pomi Casalmaggiore is als organisator van de Final Four al automatisch geplaatst voor de eindfase van het toernooi. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.