Avital Selinger

Avital Selinger, geboren op 10 maart 1959 in Haifa (Israël), speelde zestig keer voor het Israëlische nationale team voordat hij in Nederland kwam te spelen bij Brother Martinus. Hij was een van de initiatiefnemers voor het Bankrasmodel met zijn vader Arie Selinger en ging als spelverdeler mee naar de Olympische Spelen in Seoul (1988, vijfde plaats) en Barcelona (1992, zilver). Selinger was één van de beste spelverdelers ter wereld en kwam ondanks zijn 1,75 meter en de concurrentie van Peter Blangé tot 387 interlands voor Nederland. 

Selinger werd net als zijn vader trainer, maar dan van vrouwenteams. Hij won de landstitel in Japan en pakte de triple met Tenerife in 2004. Vervolgens werd hij aangesteld als bondscoach van het Nederlands vrouwenteam. Hij combineerde het bondscoachschap jarenlang met het leiden van een clubteam uit Amstelveen. Met beide ploegen oogstte hij titels en veel lof. Als bondscoach won hij met Oranje de World Grand Prix in 2007 en Europees zilver in 2009. Na een mislukt EK werd hij in 2011 ontslagen als bondscoach, terwijl de vrouwenploeg aan het olympische kwalificatietraject stond.

Selinger was daarna coach bij de Russische topclub Dinamo Krasnodar, waarmee hij in 2013 de Europese Challenge Cup won. In april 2015 ging hij aan de slag bij Volero Zürich in Zwitserland en pakte meteen de landstitel.

Reageer op dit item

Om te reageren op dit bericht dient u ingelogd te zijn.

    Mannen in de wall of fame

    Loading...

    Vrouwen in de wall of fame

    Loading...