Emmen'95 kampioen in 2A (V)

28 Apr 2015 - door Henrieke Hahn
Klik op de foto's voor de gehele foto

Het eerste damesteam van Emmen'95 speelt volgend jaar in de eerste divisie. Een wedstrijd voor het einde versloeg de ploeg haar concurrent Donitas 2 in een rechtstreeks duel, waardoor het kampioenschap een feit was.

Op zaterdag 11 april besliste Emmen'95 het kampioenschap in haar voordeel. In een rechtstreeks duel met concurrent Donitas 2 werd de Groningse ploeg met 1-3 verslagen. De koploper was hierdoor met nog een wedstrijd te gaan niet meer in te halen door Donitas. Emmen'95 kon het kampioensfeestje beginnen in Groningen en vervolgen in de eigen Esdalhal in Emmen. 

Het is voor het eerst in de historie van de club dat een damesteam in de eerste divisie uit gaat komen. De mannen van Emmen'95 speelden al wel eens in de eerste divisie, maar zijn nu in de derde divisie actief.

Donitas 2 kon in 2A het kampioenschap niet vieren, maar mag dankzij het behalen van de tweede plaats wel p/d-wedstrijden spelen. Zaterdag ging de eerste wedstrijd met 3-2 verloren tegen Forza Hoogland.

Onderin 2A haalde VV Alterno 3 op de laatste speeldag een goocheltruc uit door van de twaalfde naar de tiende plek te gaan. Een eigen 4-0 overwinning en puntenverlies bij de concurrenten zorgde ervoor dat Alterno 3 p/d-wedstrijden speelt voor handhaving. De Meeuwen en Flash/Veendam zijn de twee rechtstreekse degradanten.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.