Spaarnestad (v) als kampioen naar 1e divisie

23 Apr 2015 - door Henrieke Hahn
Klik op de foto om deze helemaal te bekijken

De vrouwen van Spaarnestad mogen zich de kampioen noemen van de tweede divisie C. Enkele weken voor het einde van het seizoen waren er nog vier kanshebbers voor de titel, maar Spaarnestad profiteerde van misstappen van de concurrentie en hield zelf het hoofd koel.

Een maand voor het einde van het seizoen kende de tweede divisie C nog vier potentiële kampioenen. Uiteindelijk kreeg Spaarnestad op 11 april haar eerste mogelijkheid om kampioen te worden. Dan moest er zelf wel met 4-0 gewonnen worden van concurrent VCN 2 en de andere concurrent Leython zou met dezelfde cijfers onderuit moeten gaan.

Totaal onverwachts kwam dit scenario uit voor het eerste team van Spaarnestad. Op bezoek in Capelle a/d IJssel versloeg Spaarnestad VCN 2 met duidelijke cijfers. Door de 0-4 nederlaag van Leython mocht Spaarnestad zich een week voor het einde kampioen van de tweede divisie noemen. De ploeg van Michiel van der Kuip sloot het seizoen een week later als een ware kampioen af door ook deze wedstrijd voor eigen publiek met 4-0 te winnen.

Het is bijna 30 jaar geleden dat een Haarlemse ploeg bij de vrouwen op het eerste divisie niveau acteerde. De vrouwen van Spaarnestad wisselen helaas wel van plek met hun eerste herenteam, dat uit de eerste divisie degradeerde.

Het verschil onder de kampioen in 2C bleef minimaal, maar Leython eindigt uiteindelijk op de tweede positie en mag zich op gaan maken voor p/d-wedstrijden. VTC Woerden en Spivo eindigen onderaan 2C en degraderen naar de derde divisie. Mikro-Electro Roosendaal gaat via p/d-wedstrijden proberen ook volgend jaar in de tweede divisie uit te komen. 

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.