Coolen-Alterno kampioen Topdivisie

22 Mar 2015 - door Gepko Hahn
(© website Alterno - Jos Mulder)

Coolen-Alterno heeft met overmacht beslag gelegd op de titel in de Topdivisie. De Apeldoornse mannen behaalden dankzij een 0-3 zege op Apollo 8 niet alleen het kampioenschap, maar dwongen ook promotie naar de Eredivisie af; voor het eerst in de clubhistorie.

Alterno kreeg gisteren (zaterdag) voor het eerst de kans om de titel binnen te halen. De ploeg van Gert Veldhuizen greep deze kans met beide handen en denderde over Apollo 8 heen. De meegereisde fans zagen hoe Alterno met 13-25 en 7-25 slechts één set verwijderd was van het kampioenschap.

In de derde set sloegen de kampioenszenuwen even toe en kwam Apollo 8 op een 15-14 voorsprong; met een sterke Apeldoornse blokkering voorkwam de ploeg het uitstellen van de topdivisietitel. Met 20-25 was de eindzege en het kampioenschap een feit.

Het is pas het tweede seizoen van Coolen-Alterno in de Topdivisie. De groenen waren in 2011 nog uit de eerste divisie gedegradeerd; het jaar erop werd direct de opmars naar boven ingezet en die brengt het eerste mannenteam van Alterno zelfs voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de Eredivisie. Dat gebeurt onder leiding van Gert Veldhuizen, die tien jaar geleden hetzelfde presteerde met het eerste vrouwenteam.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.