Coolen-Alterno stapje dichter bij titel

16 Feb 2015 - door Gepko Hahn
(©RHF-Pim Waslander)

Het kampioenschap in de Topdivisie nadert voor de mannen van Coolen-Alterno. De ploeg van Gert Veldhuizen won met 1-3 van Sliedrecht Sport en vergrootte zijn voorsprong op nummer twee US tot elf punten. Alterno heeft wel één wedstrijd meer gespeeld dan de Amsterdammers die niet in actie kwamen.

Coolen-Alterno wist dat het voor een zware uitwedstrijd stond. Sliedrecht Sport presteert dit seizoen wisselvallig, maar slaagde er al meer dan eens in om tegen hogergeklasseerde teams te stunten. In Apeldoorn was dat ook bijna gelukt, toen hield Alterno met 3-2 de zege nipt in eigen huis.

In De Stoep waren de teams aan elkaar gewaagd. Alterno trok met 25-27 aan het langste eind in de eerste set; daarna kwam de thuisploeg met 25-19 langszij. Uiteindelijk bleven de Apeldoorners rustig tijdens de big points en wonnen ze met 23-25 en 21-25 de wedstrijd. 

Cito schoof op naar de derde plaats en houdt het verschil met de koploper op elf punten. De Zeistse formatie was met 3-1 te sterk voor SV Dynamo Apeldoorn 2. De bezoekers verloren voor de derde keer op rij in vier sets, nadat ze de eerste set hadden gewonnen. Cito trok met 25-21 de stand gelijk en was met tweemaal 25-16 een maatje te groot voor Cito.

Webton Hengelo kwam het linkerrijtje binnen na een overwinning op hekkensluiter VC Nesselande. Richard Rademaker zag zijn team nog wel op voorsprong komen in Hengelo, maar vervolgens ging het mis. Webton Hengelo kwam onder de servicedruk vandaan en legde Nesselande zijn spel op (25-13).

In de derde set werden de problemen voor de rode lantaarndrager groter, toen Jan-Jaap van Schuylenburg door zijn enkel ging en geblesseerd het veld moest verlaten. Rademaker had al te maken met een gevulde ziekenboeg, waardoor Nesselande in een geïmproviseerde opstelling de wedstrijd moest afmaken. Webton Hengelo bleef de bovenliggende partij en staat dankzij een 3-1 overwinning op de zesde plaats. De degradatiezorgen voor Nesselande worden met de week groter.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.