Coolen-Alterno ontsnapt in Ootmarsum

08 Feb 2015 - door Henrieke Hahn
(©RHF-Ronald Hoogendoorn)

Afgelopen woensdag had Coolen-Alterno de grootste moeite om VC Zwolle te verslaan, en ook vandaag (zondag) kreeg de Apeldoornse ploeg de overwinning niet cadeau. Set-Up'65 was twee sets in eigen huis oppermachtig, maar kon toch niet voorkomen dat Alterno met twee punten vertrok.

Set-Up'65 ging in Ootmarsum als een speer van start en liep over de huidige landskampioen heen (25-13). Via 20-25 knokte Coolen-Alterno zich op gelijke hoogte, maar ook de derde set ging weer ruim naar de thuisploeg (25-12). Vooral Kirsten Oude Luttikhuis was een ware plaaggeest met haar service, ze was in totaal goed voor maar liefst tien (!) aces. 

Alterno herpakte zich in de vierde set en dwong een tie-break af. De bezoekers sloegen in deze vijfde set een beslissend gaatje en Set-Up kon de stunt tegen Alterno net niet compleet maken. Alterno kon alsnog twee zwaarbevochten punten mee naar huis nemen.

Ook VC Sneek en het Talentteam wonnen na vijf sets. In Meijel maakte Peelpush het de koploper lastig, vooral dankzij een veelvuldig scorende Martine Kuijpers. Kuijpers, goed voor 25 punten, kon met haar team echter niet voorkomen dat Sneek na vijf sets als winnaar van het veld stapte. 

Het Talentteam ontving Lycurgus in Arnhem en nam een 2-1 voorsprong in sets. Onder leiding van Fleur Savelkoel trok Lycurgus de stand weer gelijk, maar de thuisploeg won alsnog de tie-break met 15-10.

Bovenin de ranglijst heeft VC Sneek nu twee punten voorsprong genomen op Sliedrecht Sport. Peelpush staat nog derde, maar speelde als enige in de top vier al zeventien wedstrijden.

Het verslag van de wedstrijd tussen VC Weert en VC Zwolle volgt later.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.