Oranje Nassau koploper in 2A (v)

27 Dec 2014 - door Henrieke Hahn
Daniëlle Zoet, speelster van ON, vorig jaar nog in actie bij Lycurgus (©RHF-Ronald Hoogendoorn)

In de tweede divisie A is Oranje Nassau als koploper de korte winterstop in gegaan. De ploeg uit Groningen liet in de afgelopen tien wedstrijden slechts zes sets liggen.

Vijfmaal won de Groningse ploeg al met 4-0 dit seizoen. Er werd met 3-1 gewonnen van Donitas 2, dat met vijf punten achterstand op de tweede plaats staat. De mede-Groningse ploeg speelde echter al elf wedstrijden en Oranje Nassau slechts tien. 

Oranje Nassau speelde alleen nog niet tegen de ploeg die het dichtste in de buurt blijft. Emmen'95 heeft acht punten achterstand, maar speelde ook pas tien wedstrijden. 

VC Bolsward en Sudosa 2 volgen op plek drie en vier. De achterstand op de topteams lijkt al te groot, maar een misstap van de top drie kan alsnog alles veranderen.

Veracles 2, Olhaco en Stanfries (IJ) vormen de kleine middenmoot. De teams hebben een voorsprong op de ploegen in de gevarenzone, maar hebben ook een gaatje met de (sub)top. 

Degradant uit de eerste divisie, Vovem'90, gaat ook in de tweede divisie nog niet echt lekker en staat op de negende plaats. De Meeuwen bevindt zich momenteel op de p/d positie.

Op achterstand volgen Flash/Veendam en VV Alterno. De Apeldoornse ploeg staat met negen punten uit elf wedstrijden onderaan en moet een hoop gaan goedmaken om de achterstand dicht te lopen.

Reageer op dit item

Om te reageren met uw eigen volleybalkrantaccount op dit bericht dient u ingelogd te zijn.